[]

Vodafone Mobil İnternet

Bir sik anlamadım bu işten. Biraz uzun yazacam. Bu servisi kullananlar cevaplarsa sevinirim.

Daha önce cepten internet hiç kullanmadım. ayın 25'inden beri kullanıyorum. Vodafone call center'dakilerin bir dediği bir dediğini tutmuyor. Vodafone'un web sitesi de kafasına göre bazen açılıp bazen kilit..

Benim kullandığım cep avantaj paketinden dolayı aylık 250 mb bir data paketim vardı. yetmez diye ben gittim 1 gblik vodemnet paketi aldım ama vodemim yok. zira laptopım yok. cepten bu paketi kullanıyorum. diğer cepnet paketi çok yavaş diye duyduğum için böyle yapmıştım. Hem ilk ay ne kadar data kullandığımı takip eder, eğer az bir kullanım olursa yine cepnete geçerim dedim.

Şimdi durum şu ki, son 48 saatlik kullanım hariç aylık data kullanımını 3636'ya mesaj atarak öğrenebilmemiz gerekiyor. ben bu sorguyu her yaptığımda bana 0kb kullanım döndü.

dün call centerı aradım. bana 1 gb'lik paketimin bittiğini, 250 mblik hediye kısmınında 130 mb'lik bir kısmının kaldığını söyledi kadın. bir kaç gün önce aradığımda ise 1 gb'lik paketten hiç kullanılmadığını 250 mb içinde bilgiyi göremediğini falan söylemişti konuştuğum başka bir şahıs.

yani, adamların bir dediği bir dediğini tutmuyor.

- Ben gerçek kullanımımı nasıl öğrenirim. 3636 hala 0 kb kullanım dönüyor.

- cepnet kullananlar memnun mu?

- herşeyi sittiredip başka bir operatöre mi geçmeli?

 
(bkz: vodafone/@ataturkiye)
(bkz: cepnet/@ataturkiye)

vodafone'dan internet alıp da sorun yaşamayanı görmedim. donanımhaber forumlarını incele hocam bence, ne kadar sorunlu insan var gör.
  • ataturkiye  (02.09.10 10:13:31) 
bildiğim kadarıyla vodemnet paketi sadece vodem ile kullanılıyor. yani vodemnet paketi alıp cepten kullanayım diye bir durum yok.


  • sutlu nescafe  (02.09.10 10:15:31) 
vodemnet alırken sorduğumda cepten de kullanılıyor dedi dallama.

ve işin ilginci 2-3 gün önce paketten hiç kullanım yapmamışsınız diyorlar, şimdi hepsi bitmiş 250'liği de yarılamışsınız diyorlar..

ve 1gb'lik paket %90 dolduğunda güya bana uyarı mesajı gelmesi lazımdı.. ve limit aşımında da bana ekstra ücret kilitleyeceklerini düşününce, kazıklanma ihtimalim yükseliyor. hatta en son konuştuğum call centar'daki kadının 120 mb de 250'lik hediyenizden kullanmışsınız dediği benim limit aşımım olabilir diye de düşünüyorum. müşteri hizmetlerinin bu kadar başarısız olduğu böyle büyük ölçekli başka bir kurum görmedim ben.
  • arnold schwarzeneger  (02.09.10 11:46:22) 
cepnet hakkındaki sorunu yanıtlayayım.

bu tarife için geçtim vodafone'a ve tek bir sorunla bile karşılaşmadım. hızım ilk 100mb'da 3g hızındayken sonrasında 25-35kb/s'ye düşüyor. eğer film falan indirmiyorsan surf için oldukça yeterli. ha film falan indiriyorsanda sim kartını vodem'e koyup kullanabiliyorsun diye biliyorum (bunu denemedim). internetimin olmadığı mekanlarda telefonumdan laptopuma bağlayıp her şeyi yapabiliyorum. fiyatına göre oldukça kullanışlı. insanlar bu kampanyayı kullanıp hızın el verdiği ölçüde (gb'larca) download yapıyor.
  • atrin  (02.09.10 13:45:30) 
atrin, cepnet'e geçince benim cep avantajdan gelen 250mb ne oluyor? önce o mu gidiyor?

bir de en son ardığımda müşteri hizmetlerine bağlanayım derken 3g servisine abone oldum. (nasıl becerdin diye sorma)

müşteri temsilcisi onun için ek bir ücret yok dedi.. bilgisizliğinden mi dedi hakkaten öyle mi?
  • arnold schwarzeneger  (02.09.10 14:55:04) 
yeni gordum sonraki yazdigini. 3g abonelik ucretsiz. saniyorum cepnet alinca 250 mb olan hediye iptal olur zaten cepnet sinirsiz bir paket. ben aldigimdan beri surekli telefonumda kullaniyorum. yeri geldi deniz kenarinda telefondan pcye aktarip alemlere aktim. cok memnunum ben. kota doldu mu, ay 100mbyi gectim mi gib dertlerim kalmadi :)


  • atrin  (16.09.10 18:49:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.