[]

hayyam pasajı ile ilgili

bu sorum da fotoğrafçı arkadaşlara gelsin. sizce hayyam pasajı kazıkçı mı değil mi?

ben karar veremiyorum. misal hayyamdan aldığım ürünleri gerçekten ucuza bulabildiğim için aldım. ama onun dışıdna gidiyorum mantığıma sığmayacak derecede pahalı şeyler buluyorum. bu arada bu yorumu objektiflerden yola çıkarak yapıyorum.

sizler ne diyorsunuz?

 
mesela ben geçen gün bi lens sordum amerika fiyatı 1250 dolar hayyam fiyatı 1350 dolar bence gayet mantıklı amerikadan alıp kargoya bile verseniz türkiyeye aynı fiyata geliyor. ama bazı ürünlerde bu kar farkı daha yüksek.


  • buffy de vampir sayilir  (02.09.10 01:10:07) 
evet benim 85 mm lensim de öyle amerika fiyatından 70-80 tl pahalıya almıştım. ama bazıalrına bakıyorum. yahu kıçı kırık 30 yıllık neredeyse 28 mm mf nikkor lens 300 tl istiyolar çok bence. ya da geçen sıfıra yakın lensime değerinin 200 tl aşşağısında fiyat verdiler vs.


  • cedric tweedledee  (02.09.10 01:14:30) 
ne aldıgına gore değişir tabi, abidik gubidik şeylerde sağlam geçiriyorlar, mesela ben step up adaptor almıştm acil lazımdı 25 tl verdim ebaydeki 1 dolarlık ürüne. Lens fiyatları da amerikadan tabi pahalı ama alternatifi yalçınlar a göre ucuz kalıyor. kanka/tanıdık fotoğrafçı bulup yapabileceği son fiyatı yaptırmak en iyisi; etiket fiyatı gibi bir kavram olmadığı için lan ben bunu biraz daha ucuza bulur muyum sorusu hep kafanda kalıyor açıkçası. hayyam a gitmeden önce amerika fiyatlarına bakıp getirtilebilirse oradan getirmek olmadı hayyam dan temiz 2. el lensler bulmak en iyisi. çok zorunda kalmadıkça alışvveriş yapmıyorum adamların satış yapma tarzlarını müşteriye bakışlarını hiç sevmiyorum şahsen. tabi aralarda istisnalar olabilir.


  • rakim efendi  (02.09.10 01:20:36) 
internetten daha hesapli seyler bulunabiliyor genelde.


  • chavezding  (02.09.10 06:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.