[]

Ansys Eğitimi

yeni bir metalurji mühendisliği mezunu olarak ansys eğitimi alıp mekanik yoğunluklu çalışmak istiyorum. lakin okulun verdiği dersler dışında pek bir bilgim yok. yalnızca 3 sene önce bir miktar autocad öğrenmiştim.

sorum, ansys öğrenmeye başlamadan önce 3 boyut modelleme veya mekanik, matematiksel bazı komplike bilgileri önceden öğrenmem gerekiyor mu?


 
3d modelleme ogren biraz. bi de finite element için kullanılan formuller var elle hesaplama ıcın. onların teorisini mesh fln bak hepten fransız gibi gitme.


  • bryan fury  (01.09.10 14:52:11 ~ 14:52:45) 
dostum metalurjide yüksek lisans yapıyorum ve tezimde FEA kullanıyorum. bende senin gibi ansys öğrenmek istiyordum ancak öğrenci sürümü olmaması ve crack li olarak çalışmaması yüzünden pratik yapma imkanın olmuyor. Bu nedenle abaqus kullanmaya karar verdim. İlla ansys öğrencem dersen de öncelikli olarak user's manual 'ı ve tem sonlu elemanlar analizi bilgilerini öğrenip gidersen kursa hayrına olur. numerik hesaplama çoğu kez convergence hatası verdiği yerde yardımına koşuyor. 3D programlarından da belli miktar solidworks veya catia bilgisi daha rahat ve hızlı çalışmanı sağlar.


  • muratk18  (01.09.10 15:37:51 ~ 15:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.