[]

akp neden referandum yapma gereği hissetti?

arka planda başka bir şeyler döndüğünü hissediyor olmamız normal mi? bir de neden bu kadar bilinçaltına yönelik evet kampanyası yürütüyorlar? yani böyle bir referandum yapılmasının esas sebebini bir türlü anlayamıyorum, darbe anayasasını değiştirmek akpnin hiçbir zaman derdi veya isteği olmadı ki şu anda olsun?




 
meclsiten geciremedi paket olarak. maddeler tek tek gorusulsun dendi. akp de halka gidelim dedi. venedik kriterlerine aykırı olarak paket yaptı yıne.


  • bryan fury  (01.09.10 11:36:00) 
Benim bildiğim referandum talebi öncelikle ana muhalefetten geldi...


  • cnky  (01.09.10 11:46:31) 
zaten derdi anayasayı darbe yüzünden değiştirmek değil. derdi krallıklarını ilan etmek. başına dert olan kurumarı kendine bağlamak vs. arka planda 100 tane kurtlar vadisine malzeme çıkacak 3 kağıtlar dönüyordur bence.

bizim ultra yüksek eğitimli halkımız hukuk konusunda da çok donanımlı oldukları için yapılan değişikliklerin neye yaradığını ne sonuç vereceğini süper bir biçimde yorumlayabileceği için (hemde şüphesiz) AKP bu işi ulusun onayına sunmak istedi.

Darbe bu işin ambalajı. yanlışlıkla ambalaj açılıp (değişiklik kabul edilirse) herkes anlayacakki AKP yine vatandaş için değil kendisi için değişiklikler yapmış. unutmadan haklarını yemeyeyim kıytırık bir kaç olumlu değişiklik var halkın ağzına bal çalmak misali. ama çay kaşığı ile verip kazanla filan alacaklar.
  • pposeidon_1  (01.09.10 11:52:29) 
arka plan da zaten birşeyler var.
yargıyı ele geçirmek istiyor.bugüne kadar yaptıklarını yaptı.artık daha fazlasını istiyor.yapamadıklarını gerçekleştirmek istiyor.bunun içinde herşeyi tek elde toplamaya çalışıyor.akp köklerini salmak daha da yerleşmek için çabalıyor.böylece referandumu attı ortaya.12 eylül anayasasını değiştirmek birşey ifade etmeyecek.sadece koz olarak kullanıyor.12 eylül darbecilerine yargılama yolunu açıyoruz biz diyerek..ancak böyle birşey olmayacak, olamazda, insanları kandırdığıyla kalacak.

  • doldur meyhaneci  (01.09.10 11:52:34) 
yargıyı ele geçirmek istediği doğru; ama yargınında belli bir cenah'ın elinde olduğu doğru. bence ikiside aynı bokun laciverti..ne asık suratlı kemalist hukukçular nede badem bıyıklılar hiç birinin olmasın.


  • cruex  (01.09.10 12:32:18) 
chp nin hiçbir hareketi halka doğru gelmediği için (atatürkden sonra),bir anayasa yada bir iş yapmak istediklerinde halka sormak yerine anayasa abi yetiş dediklerinden ve bu anayasa mahkemesi de aman yerimizde kımıldamayalım bunlar bize bol iş getiriyorlar zihniyetinde olduklarindan bu hukuk düzeni bi yerde çuvalamaay başlıyor iyi kötü düzelecektir..
taaa ki c.halkçı.p düşüncesinin anıt kabire gidip atam kalk da bişey yap demek,mırasını yemek yerine,atam ın dediği gibi (türk övün çalış güven) kendilerinin bişeyler yapmak,ülkeyi idare etmek,neler yaapacakalarını (ekonomi,işsizlik,ab,terör) halka anlattıklarında iktidara gelip halkın diline tercüman olacaklardır.yırtık ayakkabı politikası politika değildir atatürk ülkemizin en kötü günlerinde dünyanın en iyi giyinen insanıydı hatırlatırım..
konu dallandı budaklandı ne diyodum ben ya.
  • jamswety  (01.09.10 13:16:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.