[]

Kuzene Yurt Nasıl Çıkmaz??

Sorunun ayrıntıları şöyle:

Bir kuzenim(kız) var. Antalya kumlucada yaşıyor. Ailesinin durumları fevkalade kötü. Bir evleri var ama ciddi manada borçları da var. Evin geleceği de parlak değil yani satılması zorunlu olabilir. Babası(amcam) kamyoncu. Kamyonu kendinin. Ama cidden para kazanamıyor. Yağ falan yakarak yük taşısa bile giderleri ancak karşılıyor. kendisi zaten dünyanın en cenabet girişimcisidir ne işe el attıysa tutunamadı. Neyse, zaten normal zamanlarda bile hallerine üzüldüğümüz bu ailenin kızı olan kuzenim Isparta'daki üniversitenin İkinci Öğretim bir bölümünü kazandı(harçlarda iki kat yüksek yani)
Şimdi 2 kardeşli ailesinin aylık geliri 500 liraya anca ulaşırken bu kıza yurt nasıl çıkmaz?(kyk yurdu) Başvururken birşeyi yanlış mı yazdı ne yaptı? Isparta gibi bir yerde yurt sırası 1600deymiş. Bu yüzden nerede kalacağı da belli değil.
1-) Öncelikle bu yurt nasıl çıkmaz? Bu işin çalışma prensibi nedir ki çıkmadı? (hala hayret ediyorum)
2-) Yurdun çıkması için napılabilir?
3-) Alternatif, kyk kadar ucuz, kız öğrenci için yurt bulunabilir mi Ispartada?
4-) Ekstra burs almak için ne yapmalı?
5-) Çalışmak istese o şehirde ne yapabilir? (ikinci öğretim ya, vakti bol olacak)
6-) Başka ne yapsın bu kız?
edit: başlık "Kuzene Burs Nasıl Çıkmaz??" şeklinde yanlış açılmıştı. Düzelttim.

 
kyk kadar ucuz sadece fettoş barındırır gibime geliyor.
başka yerlerden burs almaya çalışsa?

  • kayranin kedisi  (01.09.10 03:18:37) 
1. bi arkadaşımın annesi babası ayrı, babasıyla ilişiği yok, annesi ve ortaokulda okuyan kız kardeşi ile yaşıyor, evleri kira, annesinin aylık geliri 650 lira, ve kuzenin gibi ısparta'yı kazandı. kyk bursu zaten çıkmadı, kyk yurduna da ailesi ayrı olduğu için özel kontenjandan girdi. daha kötü olanlar da var yani, bilesiniz diye söylüyorum sadece.

2. ankarada dayı, amca, tanıdık vs. (bizzat şahit oldum başka bi arkadaşımda)

3. genelde pahalı diye biliyorum. ama sırasını bekleyecekse kyk'da kalabiliyor, misafir öğrenci olarak. 3-4 ay bekler ama, belki de daha fazla.

4. ticaret odalarının, işadamlarının, özel hastenelerin falan kapısını çalsın. birinden biri vergiden düşsün diye veriyodur kesin.

5. ben de ıspartada okuyorum. part time iş bulabilirse iyi, çoğu işletme öğrenci çalıştırmak istemiyor. 2 sene adidas mağazasında çalıştım, ordaki götüboklu spor mağazası "şimdi git bayramda gel" dedi.

6. burs kovalasın. antalyada, ıspartada. rekabet çok fazla, elini çabuk tutarsa iyi olur.

kolay gelsin, umarım istediği gibi olur her şey.
  • thefalloftekin  (01.09.10 03:22:41 ~ 03:25:11) 
ailenin kendine ait bişeyi varsa ki ev ve üstüne kamyon varmış çıkmaması normal. yani normal dediğim kyk ona öncelik tanımaz. sonuçta ailenin ne kadar borcu olduğunu sormuyor formda. herhalde kendine ait malı, mülkü varsa bi durum olduğunda da onları satar çocuğunu okutur. onu bulamayanlar da var onlara öncelik tanıyalım gibi bi düşünceleri var.


  • tepedeki psychedelic adam  (01.09.10 03:23:09) 
ben ilk üniversiteye gittiğim sırada babam çalışmıyordu o dönem. abim de üniversitede okuyordu. kardeşim de lisedeydi ve bana da yurt ve burs çıkmamıştı.

yani ben de anlamamıştım. o zmandan beridir de ir şey beklemem devletten her boku kendim yaptım.

kısaca daha iyi olmuş boşver.

burs arayacağına iş ararsın, tecrübe iyidir.
  • raki masasinin degismez adami  (01.09.10 08:56:23) 
Ailenin durumu incelenirken malvarlığına ve kişi sayısına bakılıyor. Yani ailenin ne kadar borcu olduğunu devlet bilmez (kredi borcu falan varsa belki durum değişir, bilemiyorum).

Eğer bir süreliğine başını sokacak bir yer bulabilirse sıra gelme ihtimali var.Ben üniversiteye başladığımda 3000 küsürüncü yedektim. Bir süre bi misafirhanede kaldım ve her gün kyk ya gidip listelere baktım. Kısa süre sonra bir yurda yerleştim.

Okul başladıktan kısa süre sonra fakülte sekreterine gitsin ve okuldaki yarı zamanlı işlerden birinde çalışmak istediğini söylesin. Hatta durumu anlatıp kendisine burs konusunda bir yol göstermesini rica etsin. Kütüphanede falan bir iş bulabilir. Çok yüksek bir meblağ almaz. ama tutumlu olursa kendi kendini geçindirebilir o parayla. Ayrıca okullar zor durumdaki öğrenciler için burs veriyorlar bazen.

kyk yurtlarının gülen cemaati ile alakası yoktur. İllaki içinde bi yapılanma arıyorsanız kyklarda ülkücülerin etkisi çoktur, ama bi takım şeylere bu gibi yaklaşımlarla bakmak anlamsız ve kimseye yarar getirmez. Bazı öğrenciler sefa içinde kalırken bazıları ülkücü olsun, cemaat mensubu olsun, solcu olsun farketmez aynı odada kurtlu battaniyelerin altında aylarca birlikte yatmak zorunda kalınca hepsi aynı potada eriyor zaten.
  • johan sebastian  (01.09.10 19:22:07) 
Tavsiyeleri yazdım bir kenara. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Değerlendirip kuzene ileteceğiz, inşallah mutlu olacağı bir seçenek bulmaya çalışacağız.
( *Ankara'da tanıdık en az genel müdür olmalıymış. Bulamayız o kadar yüksek irtifadan tanıdık.
*fettoşunkiler de olur. Kuzen de o kafadan sayılır biraz sorun edeceğini sanmıyorum. Hem onlar iyi çalıştırıyor. Ben bile bu anarşist halimle elin azerbaycanında iyi çalışayım diye fettoşlarda kalıcam.
*3000'lerden geldiysen sen inşallah bizim kuzene de gelir.
*Allah daha kötü durumda olanlara yardım etsin valla, zor...)
  • dream eater  (01.09.10 20:47:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.