[]

bilgisayarım aptallaştı

her şeyi geç açıyor mesela win7de yada bi program kullanıtken birden öteki geçince birsüre hiçbir işlem yapmıyor. yazmak için biryere tıkladığım da yanan sönen çubuk çok geç geliyor. yazdıklarım gözükmüyor başta sonra çok hızlı geliyorlar arkadan. bildiğiniz mallaştı bilgisayar zaten. win7 64bit kullanıyorum ama virüs programı kullanmıyorum. kendim koruyorum bilgisayarımı virüslerden. onu da beceremedim galiba. combofix yapıcam ama önceden bi sorayım dedim belki daha pratik bi yolu vardır diye. task managerden baktım cpu usage 10u geçen program yok. genel olarak da %40 civarında.

caps; www.flickr.com
son 3 ss.

 
benim saydığım 25 tane gereksiz işlem çalışıyor arka planında... Bahsettiğin takılmanın nedeni ram'in %67 sinin kullanımda olması.Ayrıca şuan 1,5 GB ram i sadece firefox kullanıyor. Bir de flash birşeyler çalışıyor arka planda. video vs.

Son olarak torrent hangi bilgisayarda aktif olursa olsun illa ki kasar haberin olsun.

görünürde virüs, trojan yok. Ama olabilir de.

Arkaplandaki gereksizleri kapat. Başlangıçta çalışan programları iptal et. gerektiği zaman kendi açılır zaten . açılışta açılıp bilgisayrı kasmasının alemi yok...


başlat--->çalıştır "ara" kısmına msconfig yaz ve aç. başlangıç. sekmesine gelip. torrent,java,applestore,airmouse,gps,oscar,vlc,daemon,lastfm,logmesystray,pcsuit,skype,update yazan her şeyin önündeki işareti kaldır.
  • janavarorion  (31.08.10 22:43:34) 
teşekkürler. birer birer kapatıyorum şimdi. torrent de yazacaktım unutmuşum birşey indirmiyor şu anda ama onu da kapatayım.

edit: düzeldi.
  • cagdassalur  (31.08.10 22:45:32 ~ 01.09.10 02:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.