[]

davaya iradi vekalet - davaya vekalet

davaya iradi vekalet konusunda bir ödev hazırlıyorum ama kaynak sıkıntısı var çok fena. bu konuda söyleyecek sözü olan veya bak şurada şöyle şeyler var diyen olsa süper olur. iradi vekalet yoksa davaya vekalet için kaynaklar da olabilir ama öncelikli iradi vekalet. ah ulan bir şeyler çıksa şuradan!




 
zaten davaya vekalet dediğimiz husus genellikle "iradi" vekalettir.
iradi vekaletten başka olarak bir diğer vekalet türü olan "kanuni" vekalet çok istisnai bir durumdur ve sadece dava ehliyeti olmayanların davada kanuni temsilcileri tarafından temsil edilmelerinden ibarettir.
yani sonuç olarak zaten davaya vekalet=iradi vekalettir.

bu nedenle arayacağınız kaynakları "iradi vekalet" değil, "davaya vekalet" olarak aramalısınız.
bu konuda da en genel kaynak olarak, baki kuru/ejder yılmaz/ramazan arslan'ın "medeni usul hukuku ders kitabı"nı tavsiye ederim.
eğer kolaylık olacaksa, davaya vekalet konusu, bahsettiğim kitabın 282. ila 285. sayfalarında işlenmiştir.
  • nesilsiz  (04.12.07 22:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.