[]

Ekşi Duyuruya olası eklenecek yeni duyuru tipi: Ulaşım

Selam Ahali,

Başlıkta da belirtildiği üzere ulaşımla ilgili gelen sorulara duyuruya yeni bir başlık eklemenin daha faydalı olacağını düşündüm. Şu konularda fayda sağlayacak,

a. bir yerden diğerine nasıl ulaşırımı çözmek için,
b. kurum sınavlarında okul adresinin tam tarifini almak için,
c. bir şehirden diğerine giderken verilecek ilanla yol arkadaşı olarak ekonomik açıdan daha düşük maliyetle ulaşımı sağlamak amacıyla fayda sağlayacağını düşünüyorum.

Şimdiki kullanılan duyuru sisteminde, kullanıcılar Soru başlığı altında sorularına cevap bulduğunun farkındayım. Zaten önerim yeni bir özellik getirmiyor sadece duyurudaki var olan düzene daha derli toplu bir bakış atmak için yapılmış bir girişim.

Konu hakkında compumaster'a mesaj attığımda, duyuru kullanıcılarının da görüşünü almak istediğini belirtti. Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar? İyi mi olur yoksa gereksiz mi? Nasıl olur?

Özetle eğer olursa;

[Ulaşım]
Topkapı'dan Pendik'e nasıl giderim?

şeklinde bir düzenleme yapılacak, [Soru] kısmının altına eklenecek bir kategori.

moderasyona rica: duyuruyu raptiyelebilir misiniz?

 
ulaşım ve konaklama olarak da kategorilendirilebilir. otel-kalacak yer-hostel falan arayan da çok oluyor.


  • baldur  (31.08.10 15:35:44) 
lejant & baldur +1

*zaten kategorileri sınırlayabiliyoruz, yani sadece teknik ile ilgili olanlar gelsin dediğimizde geliyor.
  • jameskeenan  (31.08.10 15:38:48 ~ 15:45:58) 
valla bende hiç bakmıyorum acıkcası, onun yerine arama geliştirilse daha cok isterim ben, yoksa pek umrumda degil ulasım kategorisi bilmem nesi.


  • little miss sunshinee  (31.08.10 15:39:33) 
ulaşım konaklama diye yapılabilir. baldur'a katılıyorum. wishes'a da katılıyorum bakarken sorulara bakıyorum önce. sonra belki kategoriye bakıyorum. ama araya şu kategoride ara diye bişey konulursa çok güzel olur. eyyorlamam bu kadar.


  • ayiadam  (31.08.10 15:39:34) 
@wishes,
ben de verilen duyurulara genel olarak bakıyorum, sağ taraftaki kategoriler kısmını kullanarak aralarından süzmüyorum kategori kategori. fakat duyuru verilirken daha düzenli ve hedefe yönelik gibi durur gözüküyor. biri inceleme yapmak isterse ona daha yardımcı olur gibi geldi.

@baldur,
iyi dedin, ulaşım konaklama iyimiş.
  • lejant  (31.08.10 15:49:03) 
little miss +1 forever


  • barış manço  (31.08.10 15:55:16) 
ben de duyuru tiplerine pek takilmiyorum. akla bir suru kategori geliyor zaten. yahoo answers'ta mesela zibil gibi kategori koymuslar. illa onun gibi olmak gerekmiyor ama bana gore daha mantiklisi duyurulara etiketleme yapmak ama bu nasil duzenli ve kuralli yapilir orasi biraz dusundurucu.


  • ermanen  (31.08.10 15:57:22) 
konaklama duyuruları için "ev/kalacak yer" seçeneği var. bir de "ulaşım/konaklama" eklenirse karışıklık çıkar. bence sadece ulaşım seçeneği eklensin. ya aslında sıfırdan düzenlense ya şunlar?


  • sir gawain  (31.08.10 16:02:55) 
hani getirilse de olur, getirilmese de ,
sanıyorum çoğu kişi benim gibi dikkat etmiyor ,
ama getirilsin çok zor bişey değilse.
  • slymene  (31.08.10 16:24:15) 
@ wishes
güvenlik sorununu nasıl aşacaksın?

  • ykyt  (31.08.10 16:34:10) 
diyeceğim şey tamamen farklı , öneri olarak düşünülmeli bence ;

şimdi hepimiz bir şeyler arıyoruz , bir şeyler soruyoruz bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz ,

bunları yaparken de en önemli şey aslında zaman değil mi ¿ kimi zaman bir cevap gelmesi günler sürerken kimi zaman anında geliyor mesela. ama burada önemli olan noktalardan biri de bizim o cevaba ne kadar zaman içerisinde ihtiyaç duyduğumuz .

örnek vermek gerekecek olursa ; benim yarım saat içerisinde bir bilgiye ulaşmam lazım ve o yarım saat içerisinde o bilgi bana gelmez ise benim bir işime yaramayacak.

buradan yola çıkarak şöyle bir eklenti hakkında ne düşünürsünüz ?

duyuru açarken "süreli" modu seçilecek :15 dakika , yarım saat , 1 saat , 1 gün , 1 hafta vs.

benim acilen evden çıkıp bir yere gitmem gerek : 15 dakikalık bir duyuru açıyorum ve nasıl gidilir diye soruyorum . zaten daha geç gelecek bir cevap işime yaramayacak mesela ?

bu şekilde bilgi aktarımı daha hızlı olmaz mı ? acelesi olanların daha çabuk işi görülmüş olur , ve atıyorum 15 dakikadan sonra duyuru kendini otamatik olarak siler. yada süre bittikten sonra normal moduna döner ( burada sayaç gösterilmeli mesela duyurunun sağ köşesinde , yada o yeşil yerde )

bir an aklıma geldi ve söylemek istedim ; fikirleriniz nedir ? yapılması olanaklı mı ? saçma mı ? olur mu ? olmaz mı ? vs.

bu arada ulaşım olabilir, hoş da olur , ama aramanın geliştirilmesinde ben de hem fikirim .
  • busuta  (31.08.10 16:49:43) 
Daha fazla kategori iyidir. Belki cevaplarken bakmıyoruz ama arama yaparken işe yarayabilir.
Hatta kategori sayısı baya artsın, iyice karışsın süpersonik bir görünümü olsun listenin. :)

  • dream eater  (31.08.10 17:32:56) 
bu arada fazla kategori eklenecekse şekil olarak değil de yazı olarak gözüksün duyurunun bir yerinde. hepsinde şekil olarak soru işareti olsun yoksa karmaşa olur. sadece cevap yazılmasını istemediğimiz duyurular ünlem işaretiyle olabilir yine eskisi gibi.

ulaşım konusundan nerelere geldik :)
  • ermanen  (31.08.10 17:53:32) 
@ermanen,
zaten genel olarak fikirler doğarsa daha gelişmeye yönelik durumlar çıkar. çok eksen kaymamış zaten. en azından sululuk yapan, boş beleş şeyler yazan yok. şekil konusunda da; şekil daha kalıcı ve göze hoş geliyor. alt alta metin şeklinde soru soru soru soru görmek pek açmaz ve yorucu olur.

@dream eater,
sanırım çoğumuz duyuruya cevap yazıyor ve aramaya pek ihtiyaç duymuyoruz. arama kısmının daha etkin ve işler hale getirilmesi pek bir şey farkettireceğini sanmıyorum. çoğu kullanıcı arama yaptığına da pek inanmıyorum. benzer sorular vardır ama onunla uğraşacak zamanı bulamayıp direk sorusuna geçiyor.

@busuta,
zamanlamalı duyuru ekleme önerisinde, zamanlama kurdurmaktan ziyade kişi kendi silebilir kendi duyurusunu ya da duyurunun en altına not düşülebilir "bu bilgi X dk sonra işe yaramayacaktır, moderatörler görüyorsa silsin veya ben gelince silerim zaten" gibi. senin önerine benim düşüncem böyle, duyuruyu veren kişi takip etmeli, gitmez bence.

@wishes,
ykyt de söylemiş güven konusu ile ilgili. zaten sözlükten mesajlaşıp muhabbet eden yazarlar, konser ya da benzer aktivite işlerinde diğer şehirlerdeki yazarların evlerinde kalıyor. ama tanımadan sadece sözlükçü olduğu için birinin evinde kalmak iyice düşünülmesi ve sorup sorurulması gereken bir durum. korkunç gelmiyor öneri gayet de güzel hatta ama güven ortamı tam sağlanmalı.

eklemeler düzeltmeler ya da fikirleriniz memnuniyetle beklenir.
  • lejant  (31.08.10 21:55:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.