[]

İyi mi kötü mü?

Yarın İstanbul'a geliyorum ve şehri bilmeyen biri olarak bu sefer eş, dost, akrabada kalmam dişi kişi asiliğini gösterdim. İşim Ortaköy tarafında olduğu için Taksim vs de kalsan iyidir dediler, ben de hostellere baktım. Şimdi sorularım,
1-Hostelde daha önce hiç kalmadım, nasıldır? Güvenlik, neler götürmem gerek vs?
2-Buradan aldığım tavsiyeyle chill outlardan birinde yer ayırttım, Pera diye geçende. Adres tam olarak 'Evliya Celebi Mahallesi.Kiblelizade Sokak No:6 Sishane Taksim' bu. Şimdi burası semt olarak güvenli midir? Kötü mü yapmışım? Başka bi yer mi bulsam? Talimhane diye bi yerde oteller varmış, onlarda mı kalsam? Ama bi duyuruda da "3-4 yıldızlı oteller malum" diye bişeyler okudum, onlara da güvenemedim. İstanbul'dan korkuyorum, farkedildi mi?


 
Taksim'de hostel seçerken harita üzerinden gidin, mümkün olduğunca o büyük istiklal cadddesi bölgesi'ne yakın olsun. Hostelin özelliklerinden odada kasa var mı okuyun, private odalarda oluyor zaman zaman. hem de private oda seçmeye özen gösterin. Banyo zımbırtıları olmayabilir, havlu şampuan vs, onları getirebilirsiniz.

bunun dışında sultanahmet'te de hostele gidebilirsiniz, çok uzak değil ve aşırı turistik bölge olduğu için hostelleri de iyidir diye tahmin ediyorum.

Mesela şu anda bakıyorum, taksim'de mantıklı yerde chambers of the boheme diye bir yer varmış, 4 kişilik odası olan. çok da bakamadım ama istikla caddesine yakın olsun, çok sağda ya da solda olmasın, belli olmaz. Bunun yanında sultanahmet'te geniş seçenek var.
  • whoosie  (31.08.10 10:38:33 ~ 10:39:09) 
ben de taksimdeki hostelleri tavsiye etmiyorum. whoosie in dediği gibi sultanahmet size daha uygun olur.


  • ykyt  (31.08.10 10:52:54) 
@delgado şişhane hakkında sonradan pek iyi şeyler duymadım, evet :/
@whoosie, chambers of the boheme'de yer yokmuş maalesef, tek kişilik oda dışında bi yerde kalamam. ama haritadan bakıyım biraz daha.
@wishes bölge eminim güzeldir ama güvenlik biraz endişelendirdi, emin misiniz bilmeyen biri için güvenilir olduğuna?

sultanahmet'i de araştırıyım o zaman. tavsiye varsa alabilirim. ve ulaşım nasıldır?
  • tungur eezi  (31.08.10 11:08:14) 
ogretmenevi var taksime cok yakin ve cok guvenli.bulundugu sokak biraz arkada kaliyor ama gec saatlerde taxi kullanirsaniz hic sorun olmaz. kiz basiniza hostel, hem de taksimde cok mantikli gelmedi bana .. NOT: ben de bayanim; istanbulda yalniz da yasadim ama hostel asla dusunmezdim herhalde. biran once arayip rezarvasyon yaptirin bence...
www.beyogluogretmenevi.com

  • lule  (31.08.10 13:44:41) 
bence de öğretmenevi iyidir. bilmediğiniz yerlerde kalmayın.


  • detroitli kizil  (01.09.10 05:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.