[]

Cep telefonuma sürekli bırakılan çağrılar

Bir Turkcell abonesi olan bana, bir Vodafone kullanıcısından sürekli taciz çağrıları geliyor. Günün her saatinde ve her gün. Arayıp kimliğimi belli etmek istemiyorum, çünkü farklı bir numarayla devam edebilir, yine tadımı tuzumu kaçırır. Kim olduğunu bilmiyorum bu kişinin.

Şu durumda o kişinin kim olduğunu öğrenmek için ne yapabilirim? Mahkemeyle zabıtla uğraşmadan bundan kurtulmanın bir yolu var mıdır? Veya en kesin çözüm nedir?


 
baska bi numaradan ara ?


  • bryan fury  (03.12.07 21:07:49) 
başkasına aratabilir, huyundan suyundan girilip öğrenilebilir. hatta işveli bi sesle biraz konuştukta sonra buluşma ayarlanıp, geldiği zaman dövülebilir/dövdürülebilir.

onun dışında 142 idi sanırım, vodafone bi hattan arayıp kim olduğu sorulabilir.

ama en nihayetinde savcılığa vereceğin bir dilekçe ile adaletin emin kollarına havale edilebilir.
  • efruz  (03.12.07 21:08:54) 
şimdi anladığım telefonu gözüküyor adamın telsim in cart curt yazıp bilmem kaça yollayıp telefonun kimin üzerine olduğunu anlama özelliği mutlaka vardır turkcell gibi. Ama anlayıp da ne yapacaksın sapık işte.

kesin çözüm eğer s60 bi telefon kullanıosan hiç kendini kasmadan, sinirini bozmadan basit bir programla arayanı engelleyebilirsin.

sözlükte (bkz: #11548786) de biraz anlattım.
  • thefirstfbli  (03.12.07 22:45:38) 
Daha önce de başka bir yerde yazdım, muhtemel bir dolandırıcılık vakası. Telefonu açmayın, iki hafta sonra vazgeçiyorlar.

Ben, beni arayanı şöyle bir yöntemle aradım, şimdi biliyorsunuz Garanti İnternet Bankasında faturalı bir telefonun borcunu ödemek için numarayı girdiğinizde, telefon sahibinin adının ve soyadının ilk harfleri çıkıyor. Beni arayanın baş harfleri XX SX idi. Vodafone'a durumu şikayet ettim ama ilgilenmediler. İsterseniz siz de bu yöntemle bir bakın, ama çok büyük bir ihtimalle böyle abuk sabuk bir şey çıkacaktır sizinki de.
  • sui  (03.12.07 23:22:45) 
o numarayı her wc'ye yaz 2 hafta sonra kapatır hattı :)


  • sourlemonade  (03.12.07 23:34:15) 
divit doğru söyler. barbahçe türü güzide clublarımızın WC leri çok uygundur.


  • pain  (04.12.07 08:34:41) 
hoparlörün yanına koy. zıtdırı dıtdırı etmeye başladığı anda da elini açma tuşuna koy, çaldığı anda aç ve bırak. konuşma. bunu her sefer yap. 10-15 kontör girince vazgeçiyorlar.


  • kibritsuyu  (04.12.07 09:05:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.