[]

dizel ve benzinli araç sürüş dinamiği

aynı hacim ve beygir gücündeki iki aracı ele alırsak sürüşte nasıl bir fark var? hiç dizel araç sürmedim de. benzinli kadar keyif veriri mi? vites değişimleri hep düşük devirlerde mi olur dizelin?

dizel deyince sıkıcı bir sürüş canlanıyor aklımda. doğru mudur?


 
dizelin torku daha yuksek aslında, cekis konusunda basarılı gayet. ha ama hp olrak daha dusuk elbette.

bi test surusune cık derim.
  • bryan fury  (30.08.10 01:16:27) 
dizeller düşük hızda daha ataktır.
evet daha düşük devirde vites değişimi oluyor. zaten benzinlide normal vites değişimi yaptıgınız devir dizel araçların neredeyse maksimum deviri :)
hiç sıkıcı değildir,aksine bana daha eğlenceli geliyor :)
  • squeeze  (30.08.10 01:18:14) 
dizel daha keyifli sanki.


  • cedric tweedledee  (30.08.10 01:23:08) 
ha bi de burda asıl konu hangi sınıftan bahsediyoruz ? fiesta, golf fln mı 3xx audi a4 fln gibi ust seri mı.


  • bryan fury  (30.08.10 01:28:52) 
Sesi daha güzel yarışıyormuşsun hissi veriyor.


  • redstreak  (30.08.10 01:33:04) 
@bryan ,fiesta golf civarı, lüks olmayan segmentten bahsedelim.


  • sttc  (30.08.10 01:39:31) 
aynı hacimde aynı beygir gücünde olmazda, dizel motor azıcık daha büyüktür. eskiden fark daha çoktu ama şimdi daha verimli çalışan turbolar falan fark azaldı.
temel fark bahsedildiği gibi daha düşük devirlerde vites değiştirmek ve yüksek tork oranı. genel prensip küçük motorlarda turbonun devreye girebilmesi daha geç olduğundan yeteri kadar hızlı tepki vermeyen donuk bir sürüş gelir akla ama artık işler çok değişti. 2005 sonrası iyi bir dizel duruma göre daha zevkli anlarda yaşatacaktır.

  • thy serpent  (30.08.10 01:39:48) 
şu an dizel bir clio kullanıyorum. 1.5 ve 65 hp olmasına rağmen ben bu araçla 2. viteste 60 ı 70 i çok rahat görebiliyorum. ve 185 km hıza da ulaştım. dizel demek güç demektir unutmayın.

haa unutmadan siz hiç benzinli kamyon traktör dozer gördünüz mü???
  • advest  (30.08.10 01:48:48) 
Birkaç kere kullandım dizel araba, motor alt devirlerde torklu olsada, devir limiti benzinli kardeşlerine göre daha düşük olduğundan vites oranları da ona göre ayarlı, tekerleğe giden tork'da çok büyük bir değişiklik olmuyor. Şehir içi kullanımlar için keyifli ilen, sportif kullanımda üstlerdeki monotonluğu ve sesi sebebiyle çok keyifsiz bence.

Öte yandan fiesta ve golf tarzı arabaların geneli keyifsiz, dizel olsun olmasın.

Link de bonus olsun :
www.youtube.com
  • skatheist  (30.08.10 02:12:45) 
Ben diesel peugeot 307 ve megane sedan kullandım . Açıkçası ataklık açısından bazen benzinliden bile daha iyilerdi, özellikle megane . İkisiyle de 90 ı geçmemişimdir herhalde, ama yüksek hız ve devirlerde de tepkilerinde herhangi bir eksiklik göremedim, aksine ben her zaman diesel araçlardan daha çok keyif aldım . Yeni araçlarda ses sorunu da yok, ooh mis...


  • emrak  (30.08.10 02:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.