[]

izmir kızlarının güzel olma nedeni?

arkadaşlar ben izmir'e yeni taşındım ve hayatımın geri kalan bölümünde burada yaşayacağım. geçen gün otobüse bindim ve evime doğru yol almaya başladık. en arkaya geçtim(genelde tarzım budur) sağa sola bakınıyorum. otobüs duraklarda duruyor müşteri alıyor falam ama binen bayanlar (her yaştan) hepsinde bir çekicilik mevcut. hani öyle makyajla gelen bir güzellikte değil bu 16 yaşındaki bayan arkadaşımızda maşallah dünya güzeli, 45 yaşlarındaki ablamda aynı şekilde tapacağım bi hatun kişisi. her neyse bilen zaten bilir izmir kızlarını anlatmaya gerek yok. ve o an merak ettim. tamam lan herkes izmir kızları diyor da. neden acaba bu kızlar bu kadar güzel hiç merak ettilermi benim gibi diye düşünmeye başladım. döngüler şunlar;
1: zamanında yunanlıların işgali altında kalan bir şehir.. tecavüzlerden ötürü olabilir. peki ama yunanlılar bu kadar güzel(fiziksel) insanlarmıydı ki acaba??
2: aslında türk insanının doğalında bu var.. her türk kızı çok güzeldir. ama bu sadece izmir'de kendini koruyabilmiştir
3:bilmiyorum hacı.. abazasın.. hem de çok, askerden de yeni geldin.. belkide ondan :)

benim düşüncelerim bu yönde ama gerçekten merak ediyorum bu kızlarımızın bu güzelliğinin bilimsel yada herneyse o yönünü işte.
(not: izmir kızlarımız yanlış anlamasınlar, sizlere hakaret değil, övmek niyetimdir herzaman)

 
1.b. türklerin işgalinin en az hissedildiği şehirlerden biri olması olabilir, izmir bir yunan şehridir. yunan kızları tüm akdeniz kızları gibi harikadır bence.


  • :/  (30.08.10 01:07:09 ~ 01:07:54) 
sadece kendilerine bakmayı cok iyi bilirler olay budur.


  • cagkan  (30.08.10 01:11:37) 
bahsi gecen gozlem sirasinda abazaligin doruklarinda dolaniyor olman.

bir de evde bir iki tur dondukten sonra otobus gozlemlerini gerceklestirirsen, o zaman objektif bir sonuca varabilecegiz.


eyyorlemem bu kadar, hadi hayirli isler
  • no christ requiress  (30.08.10 01:26:24) 
rahatlık +1.. çünkü insanı her tür kılık-kıyafete alışık.. yani istanbul'da asla ama asla giyip de dolaşamayacağın bir kıyafeti, izmir'de giysen, dönüp bakan az olur.. o azınlık da muhtemelen şehir dışından gelmiş misafirler falandır..


  • vercingetorix  (30.08.10 01:52:35) 
yunan kıızlarını görmemenden kaynaklanıyor olabilir. ben istanbulluyum, hayatımda 7-8 kere izmir'e gittim ve bu olayın tek mantıklı açıklamasını izmir'in ege'de olması ve yunanistan'a yakın olması olarak görebiliyorum.

Aslında fransa'nın güneyindekiler, italyan, ispanyol, portekizli yani kısacası akdeniz kızlarının %90'ı acayip ama bizim ülkede antalya'da filan iş yok artık ruslar bastı diyemidir bilemem, olay ege'de hacı.

bu arada hepsinin yüzlerini görebilsek iran'lı bayanlar çok güzeldir, tabi fazla ön plana çıkmadıkları için hepsi canavar gibi düşünülüyor akıllarda, akıllar da ege'ye kayıyor haliyle.

bana şu kafayla ege kızlarını hatırlattığın içinde çok teşekkür ederim, atlayıp gidesim geldi lan.
  • turkamayugoslavkokenli  (30.08.10 01:54:13) 
2 saçma
3 muhtemel
1 yakın geçmiş öncesinde de bu milletler etkileşim içindeydi. balkanlardan göçen türkler iç anadoludan götürülmesine karşın geldiklerinde renkli kişilerdi.

en büyük 3. şehir için böyle bir stereotip saçma ama bakımlı olmaları, sıcak iklimden ötürü giyimdeki imkanlar, muhafazakar nüfusun türkiye oranından düşük olması, bunların verdiği özgüven, alttan çıt çıtlı bodynin orada popüler olmaması* vs vs mantıklı bir açıklama yapmak ayrıca saçma diyeyim.
  • humin zararlisi  (30.08.10 02:01:18) 
Çok basit. Gülümsemeleri.
Boxer dergisinin senelerdir Didem Erolu en seksi seçmesinin tek sebebi göğüsleri değil.

İzmirin kızları hakkında genelde şikayet edilen rahatlık gülümsemelerine sebep oluyor. Elbette şikayet edilecek şey değil. Ama tabulara kafayı takmış insanların çekemedikleri birşey.
Ankarada yaşıyorum. Yolda bir kadınla göz göze geldiğim çok seyrek olmuştur. Dümdüz önlerine bakarlar, gözgöze gelseniz bile bakışlar üstünüzden kayar geçer.
İzmirde ise(tatil bölgesi değil, şehir merkezi, kemeraltı, karşıyaka vs..) gözgöze geldiğinizde gözler birden kaçmıyor. Hatta kibarca sanki gözle bir laf atmada bulunur gibi bakarsanız(kibarca) gülümsüyorlar. Ve bu onları daha güzel gösteriyor.
Mesele rahatlık ve medeniyet. Bunların dolayısyla iç huzur ve neşe. İç huzur neşe ve mutluluk da haliyle insanı olduğundan güzel yapıyor.
(hatta daha dolaylı olarak kendilerine spor, makyaj ve moda olarak daha çok bakmalarına sebep oluyor. Böylece gerçekten güzelleşiyorlar)
  • dream eater  (30.08.10 02:18:25 ~ 02:53:43) 
@ sıkılgan: hayatında 1 kere İzmir'e gittin mi?
@ daglien: güzellik tabiriniz helen gibi hatunlar ise evet izmir in kızları güzel. ve yine evet bir karma söz konusu. yani zamanında mübadele ile gelen yunanlılar vs ile karışılmış. izmirliler göçmen soylarından gelirler yani genel olarak. ayrıca tabiiki ege akdeniz gibi bölgelerin deniz memleketleri olması, zeytinyağlı yemekler ile büyümeleri ve genlerinden gelen doğal güzellikle de bahsettiğiniz gibi bir manzara çıkıyor ister istemez:)

rahatlıktı bilmemneydi diyen bir sürü insan olmuş ancak bu rahatlığın güzel olduklarını duymaya alışmaktan gelen özgüvenin verdiği rahatlık olduğunu kabul eden olmamış. birçok başka şehirlerin de çekemeyip bok atması bu yüzden.
gülümsemek, rahat iletişim kurmak vs hep medeniyetin göstergesidir. içleri de fesat değildir bu yüzden, biraz saf olurlar kabulümdür.
kendine çok iyi bakarlar diyenlere de, izmir'de kimse pahalı kremlerle dolaşmaz. sadece kuyruk yağı yerine zeytinyağı yenir. eğer bu bir ''bakımsa'', evet bakımlılar da.

spor, makyaj bilmemne diyenler de olmuş. arkadaşım! bilmediğiniz konularda da yorum yapmak zorunda değilsiniz. yok öyle bi şey. olay gen, beslenme ve medeniyet dedik. zorlamayın.
  • shiny  (30.08.10 02:39:54) 
Olay sadece ve sadece gen, beslenme ve medeniyet. Evet.
(bkz: makyaj malzemelerindeki inanılmaz mantık hatası)
(bkz: spordaki inanılmaz mantık hatası)
  • dream eater  (30.08.10 02:53:09 ~ 02:54:01) 
dream eater'a katiliyorum. guzellik genetik bir olay arkadas, oyle kendine guvenmekti gulumsemeydi bilmemne onlar bos laflar. genetik, yetisme beslenme spor... bunlar.


  • samfisher  (30.08.10 04:27:44) 
izmir'le alakasız bir konu.
ege'nin kızları güzeldir demek daha doğru.
izmir ege'nin en büyük ili olduğu için orası daha fazla göz önünde / göze batıyor, o kadar.
  • turkish tekila  (30.08.10 04:34:28) 
benzer şeyler söylenmiş ama gen zenginliği bence. osmanlının en kozmopolit şehirlerinden biri imiş.


  • wichniarek  (30.08.10 04:46:22) 
Evet genetik etmenlerin rolü olsa da bence asıl neden İzmir'in rahat(medeni,gelişmiş,çağdaş adı her neyse artık)bir memleket olmasından kaynaklanıyor. Örneğin bir hatun kişi düşünelim.Ankara yada daha küçük bir anadolu şehrinde yaşadığını varsayalım. Nasıl giyinir? Genelde iddiasız bir thsirt altına yine aynı sıradanlıkta bir kot, babet yada spor ayakkabı. Ama aynı kız İzmir'de olunca(tabi İzmir'de büyüdüğünü varsayarsak) daha iddialı bir tarzı benimsiyor. Mini etek,askılı topuklu ayakkabı vs. Dişiliği daha ön plana çıkıyor çünkü rahatsız olacak ortam yok. Ama bunu daha küçük şehirlerde yapmaya kalksa biliyor ki bambaşka bakışlara maruz kalacak. Şimdi aynı kızı 2 farklı şehirde düşününce İzmir'deki haline güzel,seksi,alımlı diyoruz. Ama diğer hali oldukça sıradan. Burada asıl sorun kavram kargaşası sanki. Yani seksapel ile güzellik kavramının karışması. İzmirliler hemen kızmasın ama İzmir'in kızları güzellikten öte seksi tabirine daha uygunlar.Aynı kızları Ankara'da görsek mesela yine güzel dermiyiz?Sorunun cevabı burada gizli.


  • esma_sultan  (30.08.10 14:09:15) 
@esma_sultan: peki sence izmirlilerin askılı, topulu ve hatta mini vs. giyebilmelerinin sebebi, vücutlarının buna elverişli olmasından kaynaklanıyor olabilir mi? kot giydikleri zaman bile havaları bir farklı oluyor. aslen izmirli olup gayet de farklı şehirlere okuma amacı ile gidenler izmirli olduklarını oraların giyim tarzlarına adepte olmalarına rağmen, sırf tabii güzellikleri sayesinde belli ediyorlar. sen neyden bahsediyorsun, kendini kandırma :)
yunanlıların tecavüzü ile bir gen karışımından bahseden olmuş. tarih bu kadar çarpıtılır.
(bkz: mübadele)
o zaman ben de derim ki, iç anadoludakiler de ensest ilişkiler yüzünden mi çirkindir acaba... gizli sorunun cevabını merak edenlere...
(bkz: oh içimi de döktüm artık rahatım.)
  • shiny  (01.09.10 18:11:30 ~ 18:15:00) 
sanırım tam anlatamamışım, ufak bi karışıklık olmuş, tamam hepsinde bir çekicilik var.. ve bunda giyim kuşamın da önemi bulunmakta ama "makyajla gelen bir güzellikte değil" şeklinde kurduğum cümlede aslında, çıplak güzellikten bahsetmek istemiştim. yani bu yaştan sonra öyle makyaj yapıp güzel giyiniyo diye off ne güzel kız görüşüne kapılmayacak kadar şey gördük geçirdik. (ben güzelden anlarım).
yani benim merak ettiğim şey; yüz ve beden güzelliğinin sırrı nedir di.

  • daglien  (01.09.10 19:59:05) 
www.izmirtanis.net izmirli arkadaşlar siteye gelin göreşelim. sesli ve görüntülü chat odaları yüzlerce üye çok gelişmiş bir sistem.


  • systemteres  (09.12.18 15:41:24 ~ 16:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.