[]

Elementry ingilizce düzeyinde yapılabilecekler

Merhaba sevgili dostlar. yurt dışına çıkma imkanım bulunmadığı için ingilizcemi geliştirmek , daha doğrusu kıt bilgimi arttırmak için bir ingilizce kursuna kaydoldum. ancak ingilizce temelimi lisede bıraktığım için geçen bir buçuk aylık süre zarfında oldukça güçlük çekiyorum. nereden baksanız 7 yıl ara verdim. böyle olunca da evde ne kadar üstünde durursam durayım kursa gidip konuşma çalışması yaptığımızda ya da iş diyaloğa geldiğinde tabir yerindeyse afallayıp kalıyorum. Cümle yapısını bir türlü şekillendiremiyorum. elementry seviyede özellikle diyalogları, soru kalıplarına hakimiyeti geliştirmek için neleri tavsiye edebilirsiniz ? cnbc-e den dizi izle önerisi dışında elementry kademesinde bir öğrencinin bilgisini pekiştirecek ve işin özünü kavramasını sağlayacak öğrenmeyi geliştirici ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz ? dershanede headway'in elementry kitaplarından ilerliyoruz ama taktir edersiniz ki bu kitaplarda genel bir bilgi vermek yerine hep soru tipleri üzerine yoğunlaşmış durumda. Hülasa gerek soru kalıplarında, gerekse tenselerde ingilizce cümle kalıplarını özümsememi sağlayacak tavsiyeleriniz neler olabilir ? Kelime öğrenmeden çok bu konuda sıkıntı yaşıyorum. Nitekim ingilizce kelimeleri bir diyalogta ya da cümle içersinde gördüğümde akılda tutabiliyorum. İlginiz için teşekkürl ederim..




 
building skills for proficiency kitabını bilen birisi ile çalışırsanız oldukça büyük katkısı olur. konsantre hale getirilmiş bir kitap, çok başarılı.


  • kimlanbu  (29.08.10 19:40:30) 
@kimlanbu

keşke imkanım olsa ama malesef çevremde ingilizce bilen ya da kitap hakkında bilgisi olan biri yok.
  • joehigashi  (29.08.10 19:46:54) 
d & r' da ingilizce konuşma klavuzu gibi bi kitap satılıyor. bunun almancası falan da var. tanesi 5 tl. çok işinize yarar. günlük konuşmalarda kullanacağınız sayfalarca cümle okunuşlarıyla birlikte hem türkçe hem ingilizce şeklinde yazıyor. okunuşlarda elbet tam sonuç alamazsınız ama cümle yapılarını falan baya kaparsınız.


  • ykyt  (29.08.10 20:19:23) 
"English grammar in use" diye bir kitap serisi var. Eskidir ama iyidir, onları tavsiye ederim. Her türlü bilgi seviyesi için var. Dizi izlemeyin, özellikle Amerikan dizileri çöptür yeni başlayan biri için.


  • sourlemonade  (29.08.10 20:27:13) 
konuşma konusunda acele etmeyin. önce grammer i oturtmanız gerek. kitap tavsiyesi istiyorsanız ELS yayınlarının türkçe anlatımlı grammer kitabını önerebilirim(english grammar inside and out). her şeyi ayrıntısıyla açıklayan bi kitap ama biraz pahalı olabilir:S bunun dışında internetten elementary seviyede metinler okuyabilirsiniz.


  • babooshka  (29.08.10 22:22:31) 
kelime öğrenmek için easywords'ü kullanabilirsiniz ayrıca.


  • nesin sen iki kollu adam falan mi  (30.08.10 00:19:03 ~ 00:19:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.