[]

ingilizceyi nasıl en iyi şekilde öğrenebiliriz?

yurtdışında öğrenmesi en kolay ama kendi imkanlarımızla nsıl öğrenebiliriz




 
çok bilgisayar kullanıyorsan ingilizce windows yükle, kullandığın programlardan sağlam ingilizce gerektiren varsa anlayamadım diye türkçe yama falan indirme, sözlükten bakarak anlamlarını öğrenmeye çalış, kelime hazinenin artmasını sağlar.

filmlerii ingilizce izle, ingilizce kitap oku, kendi kendine geliştirmek istiyorsan faydası olacaktır.

bir ingilizce hocam dil öğrenmek için dilin konuşulduğu ülkeye gitme ihtimalin yoksa, her gün yaptığın işleri ingilizce kullanarak yap, çok faydalı olur demişti oradan biliyorum ben de.
  • evandro roncatto  (29.08.10 05:11:31) 
www.livemocha.com buraya bi bak istersen. en iyi şekilde öğrenemezsin belki ama kendi kendine de pratik yaparak bunu geliştirebilirsin.


  • phthalo blue red  (29.08.10 05:18:57) 
kesinlikle belli bir gramer bilgisini öğrendikten sonra yabancı dizi ve filmlere abanmak. duyduğun cümlelerden hiçbir şey anlayamadıklarını internete (veya sözlük'e :P) yazıp öğrenmek.
belki öğreneceğin kalıplar resmi ve tamamen doğru olmayacak ama konuşma dilini sular seller gibi kullanacaksın.

  • poset  (29.08.10 06:18:47) 
İngilizce düşünün. Düşünmek istediğiniz her şeyi İngilizce düşünebiliyorsanız olayı bitirmişsinizdir.


  • sourlemonade  (29.08.10 07:47:39) 
1)Ben Windowsu ingilizce kullanmanın en ufak bi faydası olacağını düşünmüyorum.
Cep telefonunun menüsünü ingilizce yapmak gibi bi şey bu.
Zaten pc hayatı artık browser da geçiyor herkesin,hiç bi faydası olmaz. Facebook u ingilizce yapmak bile daha faydalı windows a nazaran.

2)Kelime geliştirme konusunda EasyWords gibi programlar çok yararlı olabilir. Toefl ın 1200 kelimesi var içinde, sende sözlükler yapabiliyorsun isteyince tabi.
Başında kaldığın zaman zorla öğreten bi program.

3)Ne kadar vakit ayırılacağını bilmiyorum fakat en azami süreyi ayıracağını varsayıyor ve Skype kullan diyorum. Çekingen biri değilsen, varsa arkadaşların yabancı, en çok faydayı bu yapar sanırım.

4)phthalo arkadaş bahsetmiş, livemocha gerçekten faydalıdır. Gayet keyifle öğretir istikrarlı gidersen.

5)Gramer çalışmak ingilizcenin en sıkıcı yanı, Türkçe içerikli bi gramer kitabı öneririm.

6)Sözlükte podcast siteleri diye bi başlık var, bu da çok faydalı bence.

7)İngilizce altyazıyla önceden izlemiş olduğun dizi ve filmleri izleyebilirsin.
  • kogan  (29.08.10 07:54:28) 
büyük şehirlerdeyseniz, yabancılarla tanışmaya çalışın. internet üzerinden öğrenci gruplarına falan katılın. hemen güzel kız & yakışıklı erkek bulma moduna girmeyin. normal insanları tercih edin iletişimde. görüşün, buluşun, sıkılın konuşurken, sonrası gelir. onların arkadaş ortamlarına falan girerek.


  • ykyt  (29.08.10 10:33:48) 
- pc'de herşeyi ingilizceyi kullan. mümkünse cep telefonu vb elektronikleri de.
- filmleri, dizileri vb altyazılı izle. belli bir noktadan sonra altyazısız.
- multiplayer oyna, yabancı arkadaşlar edin, onlarla muhabbet et
- internet'te türkçe sitelere girmemeye çalış (demek istediğim, mesela haberleri okuyacaksınız, bbc'ye falan girin)
  • turkish tekila  (29.08.10 13:26:37) 
ingilizce diziler
ingilizce konuşulabilecek kız arkadaş
yurt dışında iş
yurt dışında ingilizce hazırlık
  • desdinova  (29.08.10 13:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.