Giriş
(2)

fikir soruyorum. düşüncelerinizi paylaşın lütfen

lady godiva
Merhaba duruyuseverlerBen büyük umutlarla Çin'den ithalat yapmak istiyorum ama bunu webshop olarak düşünüyorum. Bu konuda fikir ve önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ediyore.Mesela, ne getirebilirim? Ürünleri sipariş aldıkça mı getiririm? Yoksa dijital bişeyler mi olsa? Yani herşeye açığım. Sadece
Merhaba duruyuseverler

Ben büyük umutlarla Çin'den ithalat yapmak istiyorum ama bunu webshop olarak düşünüyorum. Bu konuda fikir ve önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ediyore.

Mesela, ne getirebilirim? Ürünleri sipariş aldıkça mı getiririm? Yoksa dijital bişeyler mi olsa? Yani herşeye açığım. Sadece ticaret yapmak istiyorum.

Teşekkürler.
0
lady godiva
(28.08.10)
müşterinin sana güvenmesini sağlaman lazım. fiyattan anlaşılır gerçi ama açık açık çin'den getirdiğini yaz sitede. kargo süresinin çok uzarsa, (ki sipariş sonucu çin'den getirticeksen uzar. diğer türlü de malın elinde patlama riski var.) biz müşteriler hakkımızı ararız.

dijital bir şeyler düşünüyorsan da en büyük 2. sorun ortaya çıkıyor: garanti:\
0
dambil
(28.08.10)
çok büyük umutlar bağlamayın öncelikle böyle bir şeye. konteyner bazında ithalat yapmayacaksanız getir-sat şeklinde yapacaksanız bu işin riskleri de var tabi ki. belli bir miktarın üstündeki ürünler -ki bu miktar ürün gönderim ücreti dahil 100$ - resmi olarak geçmeyebilir. geçebilir de ama riskli işte. geçirmeme hakları var.

bir de getirip satmak çok cazip olmayabiliyor eğer geleceğinden emin değilseniz. bazı satıcılar alıcıyla anlaşıp express kargoyla yani hızlı gönderiyle göndermesini sağlıyor ve doğrudan alıcının adresine gönderiyor. böylece 5 günde alıcıya ulaşıyor. ancak normal şartlar altında express gönderiler de diğer gönderiler gibi gümrük kurallarına tabii. onu nasıl çözüyorlar nasıl hepsinin gümrükten sorunsuz geçmesini sağlıyorlar henüz çözemedim. yani iyi araştırmak lazım daha ilk siparişlerde gümrükte takılıp pişman olmamak lazım.
0
prodeq
(28.08.10)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.