[]

nasıl sorsam bilmem ki...

img.zamazim.com

şimdi efendim bunu bugün babamla bahçeyi düzenlerken buldum. üzerindeki ''elips içindeki sad harfi'' nin hikmetini hala çözebilmiş değilim. nedir bunun hikmeti? o zamanki inşaat şirketinin amblemi midir, nedir?

not: ''osmanlıdan kalmıştır o olm, manyak değerlidir...'' geyiği yapmayınız onu babam çoktan yaptı.

 
oturdugunuz yerde daha onceleri ne oldugu hakkında bilginiz var mı?
ben saklayın derim. bizim eski mahallede üzerinde byzantium hede hödö işlenmiş bir taş vardı sonra çaldılar. eskiden rum mezarlıgıymış orası diye bir söylenti çıkmıştı. amcam hala altın arama çalışmalarına devam ediyor :)

yine yıllardır var olan taşa işlenmiş çiçek motifleri ise hala duruyor bizde. eskiden bu şekilde taşa bişeyler işlenmesi yaygın bir şeydi sanırım ama bir uzman getirtip inceletebilirsiniz ancak o emin olur ne olduğuna.

öte yandan neden "sad" diye düşünürsek kur'anda sad suresi var onla ilgili olabilir. gerçi peygamberlerin hayatını anlatıyor o sure.neden elips içinde oldugunu bilmiyorum. dönemin eserlerinin incelenmesi lazım. bizdeki harfler oyularak işlenmişti burada ise çevresi oyulup sad harfi şekli verilmiş.

istanbul Türk ve İslâm Eserleri Müzesi'nde benzer eserler olabilir bu arada. önce bir orayı gezip etrafa bakın bakalım nedir ne değildir..

araştırmaya devam edicem. merak ettim.
  • nihilanth  (02.12.07 17:11:18) 
valla o kadar derin bi anlamı olduğuna inanmıyorum. dönemin zanaatkarı tarafından öylesine kazınmış da olabilir.

(bkz: manolya dilara ara beni)
  • tahret muslugu  (02.12.07 17:59:04) 
tamam o zaman adresi vereyim postala bize :)

elbette ümit verip gaza getirmek değil niyetim. lakin bu tür şeyler öyle her yerde olmadığı için insan yine de şüpheli yaklaşmak durumunda.
  • nihilanth  (02.12.07 18:12:47) 
herhangi bi uni.den bi prof.a mail at sitelerinde oluyor mail adresleri. resmin sadece o kısmını yollarsan açmakta zorlanmaz çok üşengeç oluyor bunlar.


  • sourlemonade  (02.12.07 18:29:24) 
Çok egzantrik birşey oldugunu sanmıyorum cünkü altındaki tuglalar yeni nesil bildigimiz kızıl inşaat tuglası :)


  • Wishborn  (02.12.07 18:39:32) 
kırmızı inşaat tuğlası selçuklulardan beri kullanılıyor yamulmuyorsam. yeni olduğu anlamına gelmez yani.


  • can see  (02.12.07 19:12:27) 
Şöyle bir duyuru var(#16926), yani sadece kapı numarası olabilir.


  • frown  (03.12.07 10:30:51) 
kapı numarası olamaz. o duyuruda gördüğün şey arap harfleri olmayan klavyede sayıları kullanmak. bu arada var mı bir gelişme tahret?


  • nihilanth  (03.12.07 12:30:32) 
aile seferber oldu, tüm olasılıkları düşünüyoruz... sayı, harf, amblem... herşey olabilir.. bir gelişme yok şu an..:)


  • tahret muslugu  (03.12.07 13:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.