[]

Sözlükten uçurulunca neden entrylerde uçuyor?

hayır uçmayı anlarım. ve gg sebebiyle de uçarsan onu da anlarımda. arkadaşım bir yazarın uçmasına vesile olan son entryi silersin ve o entryi ve yazarı da silersin. o da akbulde. madem insanların yararlanıp bir şeyler öğrenmesi için kutsal bilgi kaynağı denilen bu yerde uçurulan bir yazarın bundan önce binbir emekle yazdığı entrylerde siliniyor. bari onlar kalsın. neden böyle bir uygulama var sizce? çok mantıksız geliyor bana. onca emeğe yazık insanları sözlükten soğutuyorlar.




 
çok şaşırdım. uçan adamın entryleri siliniyor mu hakkaten.


  • advest  (27.08.10 19:01:43 ~ 19:02:20) 
peki hiç uçurulan insanların "entry'lerimi silin ulan" demiş olabileceği aklınıza geldi mi?


  • esenboga  (27.08.10 19:06:46) 
uçan adamın entrylerimi silin demesi gerçekten etik değil. şimdi sen sözlükte bir sürü şey yazıp çizmişsin. hani cevap entry girmek yanlış bir şey ise de bu her zaman mümkün olmuyor ve bir üsttekinin bakış açısını bazen yansıtarak söze başlandığı ya da alıntı yapılduığı oluyor. şimdi entrymi silin diyen adam hiç düşünmüyor mu bir sürü diğer girdi nin havada kalacağını. hani bir söz var ya

"sebebini bilmiyorsanız sebebi odur" diye. bu entrymi sil diyen adamın uçması da belki müstehak.
  • advest  (27.08.10 19:12:09 ~ 19:12:41) 
hayır o zaman alın yazarlık hakkınızı verin entrylerimi durumu olsa bile bana gönderilen işte yedekleriniz mailinde baktığım üzere tüm entrylerim gelmemiş. yedekler eksik ve kalan tüm entrylerimin yedeklerini nasıl alabilirim?


  • marjinal kereste  (27.08.10 19:12:52) 
@esenboga

hiç alakası yok. entrylerimi silin filan demeden gidiyor entryler hep. hem de 1 saniye sürüyor. şaka gibi.
  • rebelli00n  (27.08.10 20:35:57 ~ 20:36:31) 
ben çok adam tanıyorum uçtuktan sonra "entry'lerimi silin çünkü benim üzerimden sözlük gelir sağlıyor" diyen. işin bir de böyle bir etik kısmı var ki bence çok mantıklı. ayrıca o cevap entry dediğin şey baştan aşağı yanlış ve sözlük formatına aykırı. kaldı ki zaten sözlüğün mantığı bu; "başlıkta sadece senin entry'in olsa bile başlığı biraz olsun tanımlamış olmak"

benim bildiğim, hatırladığım, bir kısım uçurulmuş sözlükçülerin böyle bir talepte bulunması ve bunun adet haline gelmesi sonucunda sözlükte teamülen her yazılanın silindiği. zaten silinip de tamamen ortadan kaybolmuyor, uçan yazara entry'leri mail olarak gidiyor.
  • esenboga  (27.08.10 20:47:40 ~ 20:47:54) 
kullanim haklariyla ilgili olmali. yazar uctugu zaman, sozlugun o yazarin entry'lerini gosterme hakki kalmiyor. entry'ler de yazarin bir parcasi olarak siliniyorlar.

fakat yazar kendi hesabini silerken, entrylerni istekli olarak birakabiliyor.
  • cench  (27.08.10 20:55:44) 
evet ne yazık ki binlerce kişinin okuyup belki de faydalandğı entrylerde siliniyor.sana entrylerinin backup ını yolluyor.bakıp bakıp iç çeksin diye heralde :). bi de mail de backuplardan sorumlu backup imparatoru ahmet backup diye ironik bi nickle yolluyolar.ama bende soğudum ekşiden gerçekten.


  • natron  (27.08.10 21:09:32) 
bu konudan ben de rahatsızım, ekşi anket'e sormuştum ve büyük çoğunluk entrylerin silinmemesinden yana; sites.eksiduyuru.com

zamanında şöyle bir şey de yapılmak istenmiş ancak tutmamış anlaşılan; www.eksisozluk.com
  • pomolilik  (27.08.10 21:25:15) 
yahu ne yaptınız. adı üstünde uçurmak. yazarlar "entry'lerimi de sil" dedi diye sonradan oluşmuş bir teamül değil bu. baştan beri uçanın entryleri de uçurulurdu. sonradan sonradan bazı yazarlar uçurulmasına rağmen entry'leri bâki kaldı misal zenci. teilf hakkı ile de hiç alakası olduğunu zannetmiyorum. ama en nihayetin de bence de uçanların entry'leri kalsın. hatta uçma diye bir kavram olmasın.


  • manfool  (28.08.10 09:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.