[]

hafıza

ciddi anlamda hafıza sorunum var. örnek vermeye gerek yok tahmin edebilirsiniz zaten az çok. bunun yanında dalgınlık, dikkat dağınıklığı ve bunların sebep olduğu bir mallık var. neden böyleyim ben? nasıl düzelir bu sorun? en baskını dalgınlık diğerlerine de bunun sebep olduğunu düşünüyorum.




 
öncelikle bi doktora gidiyosunuz; hafıza ve dalgınlık diyince zaten B12 için kan tahlili yapıyo. düük çıkarsa da basıyo iğneyi ilacı


  • kanuniye  (26.08.10 23:53:29) 
geçer mi o zaman gözle görülebilir bi şekilde? bide geçen 3 tüp kan aldılar başka bir şeyin testi için orda yapmışlar mıdır o b12 tahlilini?


  • cagdassalur  (26.08.10 23:56:43) 
Balık yağı tabletlerini deneyin, mükemmel sonuç veriyor.


  • o_bir_gül  (26.08.10 23:57:44) 
korkutmak gibi olmasın da alzheimer başlangıcı falan ise tedaviye başlanılır, ilerlemesi engellenir. ama doktora gitmeli bence de. çünkü hafızam kötü dedikçe beyin de bu soruna inanacak unutkanlığı alışkanlık haline getirecek, oysa doktora gitseniz, ortada bi sorun olmadığını söylese başka olur bence


  • sttc  (27.08.10 00:00:22) 
bilemiyorum insanlar geçti diyolar, bende pek yaramadı yine unutkanım,yine malım. siz yine de deneyin sonuçta vitamin yani. yapılmış olabilir, siz bakın elinizdeyse sonuçlar direk b12 diye yazılıyo o sonuçlarda da.


  • kanuniye  (27.08.10 00:12:23) 
balık yağı baya etkili ama sölim, kullandığın dönem alev alev yanıyosun! en azından bende öle oldu, sürekli bi ateş basma hali, terleme falan.


  • kelimeyounu  (27.08.10 00:29:02) 
@sttc o çoktan başladı bende nasılsa unuturum diye hiçbirşeyi iplemiyorum aklımda tutmaya çalışmıyorum filan.

@benaaymi şöyle bi durum var; (git: 126334)bu kesin etkiler mi? hayatımaki tek düzenli şey o şu anda mümkün değil vazgeçemem böyla kalıyım daha iyi hatta.
  • cagdassalur  (27.08.10 00:43:48) 
@benaaymi düşününce mantıklı aslında. ama dediğim gibi hayatta vazgeçemem ben bu uyku düzeninden. okul başlayınca(lise) 9-okul-4-uyku-12-pc-9 böyle oluyor düzen ama o zamanlarda da böyleydim.


  • cagdassalur  (27.08.10 03:25:43) 
ben kendimi bildim bileli senin gibi yasiyorum, b12 hapi - balik yagi hapi - demir hapi bolca girdi sistemime. hemen her yere gittim, beynimde bi problem yok, psikolojimde bi problem yok, sadece cok asiri olmayan b12 ve demir eksikliklerim var ama hap alinca normale donuyor tabii degerler. ama yine de beynim yasadigi bir gunun tumunu silebiyor hafizamdan, ya da cok onemli ayrintilari, goruntuleri, ve hatta iki gun once girdigim dersleri. (ustunkoru dinlediklerim degil, onemseyip keyif alarak dinlediklerim) bile. bunu da sadece yasayanlar bilebilir diye dusunuyorum. cunku unuttugum bazi seyler cogu insana gercek disi geliyor, bilerek atladigim ayrintilar oldugunu falan. ama fazlasiyla cabalamama ragmen iyi bir sonuc elde edemedim.

yani demem odur ki, bazi insanlar boyle iste. kimisi iyi koku aliyor, kimisi iyi goruyor, kimisi iyi hatirliyor. biz de hatirlayamiyoruz, vucudumuzun zayif noktasi bu. ama vucudun diger kusurlari gibi yasami zorlastirsa da ustesinden gelinemeyecek bir durum degil.

bu konuda tek onerebilecegim, nasilsa unutcagim diye bazi seyleri yasamaktan vazgecme, cunku bir yil sonra o gunu hatirlamasan da o donemde nasil hissettigine yakin seyler hatirlayacaksin, ve bu onemli ve yeterli gelecek bir sure sonra.
  • freya  (27.08.10 04:02:08) 
gingko biloba ekstraktları da denenebilir ayrıca sudoku,çengel bulmaca türü hobiler de yardımcı olabilir


  • hatasızcoololmaz  (27.08.10 07:37:46) 
@freya "cunku bir yil sonra o gunu hatirlamasan da o donemde nasil hissettigine yakin seyler hatirlayacaksin" daha iyi anlatılamazdı zaten çoğunlukla birisinin ne dediğini değil o dediği şey karşısındaki hislerimi çok daha iyi hatırlıyorum.


  • cagdassalur  (27.08.10 07:55:17) 
b12 vit, cod liver oil, bol yumurta ye tercihen doğal besi, + karaciğer


  • joepiscopo  (27.08.10 08:24:28) 
Meditasyon yap.


  • aslagülümseyenbirkediyegüvenme  (27.08.10 13:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.