[]

kiracının bıraktığı su elektrik doğalgaz

şimdi bu şerefsiz kiracı hiçbirini üstüne almamış, hala bizim adımıza kayıtlı suyu kullanmış. 900tl doğalgazı kapattık ama su da hala bi 900 kusur borç war. gidip sormuş annem suyu kapatında bari çoğalmasın para diye, yok efendim kapatamayız öderseniz öyle suyu keseriz demişler. ayrı gerizekalı olup anca parasını almayı bilen avukatımız icra açmak istemedi annemde peki madem diip boynunu büküp 2. defa yine millletin kullandığı şeyleri ödedi.

şimdi
1- su idaresi suyu 900tl yi bulduğu aylarca ödenmediği halde neden kesmiyor ki suyu?
2- dava açılıp, icra ile (ki kiracının başka 10 tane icra olayı varmış) bu kullandığı elektrik suyu ödetebilirmiyiz, icra açmak kaça patlar ne kadar sürer? ayrıca sözleşmede kefilde almıştık. kendimiz gidip açsak icrayı olurmu

 
1. şerefsizliklerinden (bence)
2. dava açsanız çok uzun sre devam edeceği kanaatindeyim kaldıki 10 tane daha davası varmış adamın. malına mülküne vs. çoktan önceki davacılar tarafından haciz şerhi konulmuştur. davayı kazansanız bile pek bişi alamayabilirsiniz.

  • pposeidon_1  (26.08.10 17:56:34) 
bence hiç uğraşmayın direk gidip ödeyin. ama bu olaydan ders alın. geçmiş olsun. soruların cevaplarını da bilmiyorum.


  • chainreaction  (26.08.10 17:56:35) 
şimdi aynı durum bendede varda neden kesmiyorsunuz bu borç bana kalmasın sonra ? dediğimde sen rahat ol kiracı çıksın sen tapuyla gel aboneliği kapat borcu biz elemanın tckimliğe işleyip sana sıfır borçsuz olarak açıcaz dediler yoksa ? lahn !

edit : şimdi tekrar avukatla görüştüm öyle birşey yok diyor icra ile su borcunu tahsil edemezsin çünkü alıcaklı sen değilsin borcu su idaresine devlete yani ama o parayı sendende tahsil edemezlermiş. 200 tl bi ücrete mal oluyor icra davası tabii bu bursa ili ve avukat aracılığıyla yapıldığında böyle.
  • selam genc  (26.08.10 18:14:58 ~ 18:20:55) 
öncelikle emlakcılara güvenme, sen işini gucunu bırak dairenin tum elktrik suyunu doğalgazını kapattır. biz öyle yapmadık sözleşmeyi ellerine verdik gidip tüm suyu elektriği üstüne geçir dedik kiracıya geçirmeyip bizim açık bıraktığımız herşeyi kullanmaya devam etmiş. tc kimliğine nasıl işleniyor sallamış bariz. eğer kiracın senin adına kayıtlı olanı kullanıyorsa hiç bi şekilde geçiremezsin kiracına borç bırakırsa.

edit: şimdi ben bize kaldı derken yeni kiracı geldi, e suda 900 tl borç var, yeni kiracı suyu üstüne alamıyor borç olduğu için dairede. anladım avukatınızın dediğini, biz paşa paşa ödicez anlaşılan.
  • eja  (26.08.10 18:21:09 ~ 18:24:27) 
haklısın, ben olayı nasıl bi psikoloji ile okuduysam tamamen yanlış anlamışım. ben ilgili kurum abonelikleri kiracının üzerinde evden çıktı ve şimdi onun borcunu sizden talep ediyorlar anladım. yani kiracı elektriği vs. üstüne aldı borçlu bi şekilde evden çıktı benim örneğimde bu var bu durumda siz tapu ile gidiyorsunuz borc kapatılıp size borçsuz olarak devrediliyor sizden bi ücret talep edilmiyor yani ondan sonrası devlet ile kiracı arasında ama sizde fatura zaten sizin üzerineymiş bu durumdada borçlu siz oluyorsunuz haliyle sanırım mecburen ödemek zorundasınız.


  • selam genc  (26.08.10 18:37:21) 
2- bu borcu ödemek zorundasınız maalesef. sözleşme sizin üzerinize olduğu için.

ancak benim tavsiyem her durumda dava açmanızdır.
dava 2-3 sene bile sürse (yaklaşık 1 sene sürer) en azından yanına kar kalmamış olur.
biraz uğraştırsa da, suyun kullanıldığı dönemde kontrat devam ettiği için kiracıya rücu edebilirsiniz. faiziyle alır, mahkeme masrafını da karşı tarafa ödetirsiniz.

ama adamın bu parayı ödeyecek maddi durumu yoksa, sadece icradan yazı gönderin diğer aşamalardaki masraflara pek girmeyin, en azından rahatsız etmiş olursunuz.

kendiniz gidip açsanız olur. ancak örnek formlarını nasıl dolduracağınızla ilgili yardım almanız gerek.
  • sleepy99  (26.08.10 18:51:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.