[]

HIV Testi nerede/nasıl/kaça yapılır? Kaç gün sürer?

Evet soru başlıkta. HIV(aids) Temiz raporu almam gerekiyor. Bu işi nereden çabukça halledebilirim? House Md deneyimlerim %100 emin olmanın 3 aylık testlerle olduğunu söylüyor ama herhalde rapor için istenen o değildir?
Neyse, kısaca bilgisizim. Aydınlatın bir zahmet : )



 
bahsettiğiniz testi şayet aile sağlığı merkezi uygulamasının olduğu bir ildeyseniz, vatandaşlık numaranızla gidip yaptırabilirsiniz, ücretsiz. 1 gün sonra sonuçları verirler.


  • Phoebe  (26.08.10 14:06:53) 
nereye vercen raporu heyetli bişi mi olcak sadece lab sonucu yeterli mi bilmiyorum ama kart testlerle hemen, elisa ile bir iki saatte söylerler sonucu ama sağlık kuruluşunun yoğunluğuna da bağlı bi gün içinde verebilirler.

rapor için elisayla yapılanın güvenilirliği iyidir bence. kartlar dandik güven olmaz.

daha bir çok analiz yöntemi var ama sıklıkla standart lab larda bu kullanılıyor.
  • si13el  (26.08.10 14:08:57) 
Hadi ya? Etrafımdakiler de uzun sürede yapıldığını söylemişti ama demek ki dizilerin zararları..
Raporu isteyen Azerbaycanda bir üniversite. Bilmiyorum heyetli mi istiyor nasıl istiyor.
Teşekkür ederim ;)
  • dream eater  (26.08.10 14:17:39) 
Herkese teşekkür ederim : ) Normal sağlık raporu almak için sağlık ocağına gittiğimde(HIV yapmıyorlarmış, doktorlar biraz yaşlıydı. HIVin nerede yapıldığını da bilmiyorlarmış) hemen yanındaki özel tıp merkezine de uğradım. 12 lira katkı payıyla beraber toplam 32 liraya HIV raporu verdiklerini söylediler. O sırada vize/pasaport işlemleri yoğun olduğu için dedim vereyim halledeyim çabukça, vakitten kazanırım. Ve oradan yaptırdım.
Şanslı yanım, 19 yaşında herhangi bir sağlık sigortası olmayan bendenizi 18- sanmaları oldu. Fiyatı sağlık sigortam olma ihtimaline göre vermişler. Şaşırdılar olmadığını söyleyince. Ama en son, sağolsun, bir doktor ayarladı da gene aynı parayı verdim.

Yani duyurudaki meseleyi çözdüm anacak hala hiçbir kesin bilgiye sahip değilim. Belki ücretsiz yapan sağlık ocakları da vardı. Belki o sağlık ocaklarına aile hekimi sistemi yüzünden gidilemeyebiliniyor. Belki pahalı yaptırdım belki ucuz yaptırdım... İnşallah benzer sorun yaşayanlar benim kadar şaşkın bir biçimde halletmezler sorunlarını.
  • dream eater  (29.08.10 12:23:43 ~ 12:24:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.