[]

(Muhasebe Finansman) vs (Finansal Piyasalar ve Yatırım Yönetimi)

arada kaldım. hangisi daha mantıklı fikir verin bre melunlar. hangisini okusam yüksek lisans için.




 
TR icin muhasebe finansman daha mantikli sanki..ders planlarinda muhtemelen muhasebe finansman'da da belirli yatirim ve piyasalar dersleri vardir zaten!


  • 2pac  (26.08.10 15:26:29) 
muhasebe finansman genellikle muhasebe ağırlıklı olur. esas senin hangi alanda uzmanlaşmak istediğin önemli. eğer finans ağırlı çalışacağım diyorsan finansal piyasalar ve yatırım yönetimi derim. her zaman "parayı yönetecek" insanlar "paranın kaydını tutacak" insanlardan daha değerli olacaktır.


  • mahallenindelisi  (26.08.10 16:18:26 ~ 16:18:53) 
ileride hangisi daha işine yarayacaksa, hangi alanda uzmanlaşacaksan onu seçmen gerekiyor.

- muhasebe finansman'da daha çok finansal tabloların hazırlanışı, yorumlanması ve yönetim muhasebesi görürsünüz. bu bilgiler ileride işinize şöyle yarar: özel firmalarda muhasebe/finans departmanlarında işinize yarar daha çok. bu alanda update olmak için aldığınız bilgilere ilaveten ileride mevzuat değişikliklerini takip etmeniz yeterlidir.

- finansal piyasalar ve yatırım yönetimi ise genelde bireysel bankacılık alanında işe yarar. bunun içine özel (private) bankacılık da dahil. bu alanda aktif yer almak için ise piyasaları (döviz), borsayı, makro ekonomiyi güncel olarak takip etmeniz gerekmektedir. ipin ucunu biraz kaçırıp boşverirseniz başladığınız yere dönersiniz.

o yüzden ki, ileride nasıl bir alanda/nerde çalışmak istiyorsanız o yönlü bir tercih yapmanız. hangi dersleri alacaksınız, bu derslerde neler öğretecekler iyi araştırmak lazım
  • sli  (26.08.10 17:48:36 ~ 17:49:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.