[]

Dublin'de iş

Sevgili iskoçyalılar, Dublin'den bir firmayla irtibat halindeyim, bugün bir telefon görüşmesi yapacağız. Sorum şu, ev kirası, yemek giderleri ulaşım ve alışveriş düşünüldüğünde sıkıntı çekmeden yaşamak için yıllık ne kadar bir maaşa evet denir?
Ayrıca bu adamlarda brüt-net olayı nasıl oluyor?
Mesela burada aylık net 2500-3000 e karşılık gelen maaş orada neye tekabül eder?

Şimdiden çok teşekkürler.

 
Su linkler isine yarayacaktir:

www.google.co.uk

Buradaki parayi orada dusunme. Dogrudan orada cost of living'i hesapla, ona gore konus.
  • wpi  (26.08.10 10:59:39) 
dublin'de ev kiralari neresinde yasamak istediginize gore degisir. kuzey'i daha ucuzdur, guney'i pahali. en iyi fikri www.daft.ie sitesinden ogrenebilirsiniz.

maasi aylik dusunmeyin bu arada. sizin gorustugunuz sirketi bilemeyecegim ancak orada anlasmalar yillik brut maas uzerinden yapilir. vergi hesaplamasi ise soyle oluyor. atiyorum yillik 45bin yoro'ya anlastiniz. bu miktarin 33bin'e kadar olani 20% uzerinden kalan miktar ise 42% uzerinden vergilendiriliyor. soyle ki
33bin * 0.8 = 26400
12bin * 0.58 = 6960
Toplam net yillik = 33360
Toplam net aylik = 2780

vergi dilimleri/yuzdeleri degismis olabilir. ayrica bu krizden dolayi 2% harc vardi bir de. ama son birkac ayda degismis olabilir.

Ekstra birseyler daha var ama 45bin icin elinize gecen miktar 2700 euro civari olur gibime geliyor, +/-150 yoro diyeyim. (maasa +tax credit - prsi da olacak bu arada. bunlari ogrenirsiniz gidecek olursaniz.)

elektrik 2 ayda 1 80 90 euro geliyordu sanirim.
su beles.
gaz olursa kalacaginiz evde o da 80 90 euto gibi birseydi sanirim.
internet upc'den 20 mbit 40 yoro idi.
yeme icme nerede yiyeceginize gore degismekle birlikte 20 yoro'ya halledersiniz her gun disarida yerseniz.

2500 yuro yeter, ustune para da biriktirirsiniz. yalniz oraya gidince avrupa'yi gezerim gibi bir dusunceniz varsa unutun. anasini sattigim memleketi schengen degil ve diger ulkelere vize almaya kalktiginizda turkiye'de cektiginiz cileye yakin cile cekiyorsunuz. bir de gozunuzde buyutmeyin dublin'i, koy gibi bir yer.
  • fdegir  (26.08.10 12:36:06) 
yemek acisindan, ben bi ogunu yuvarlak 15 euro olarak hesaplardim.


  • orcu  (26.08.10 16:45:46) 
@fdegir
dublin'e köy dedin bütün hayallerimi yıktın

  • ronaldo17  (26.08.10 17:55:07) 
yorumlar için çok teşekkürler. makbule geçmekte.


  • roptesambur  (27.08.10 12:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.