[]

reset sorunu

yeğenim bilgisayarını çalışırken kasanın arkasındaki güç düğmesinden kapatmış. Bilgisayarı açtığımızda windows logolu ekran geldiğinde bilgisayar tekrar baştan başlıyor ve sürekli böyle oluyor. sitede arattım ve buna benzer reset sorunlarındaki yazılan çözümleri denedim fakat fayda etmedi.

farklı ram, power supply, hard disk ve işlemci takıp denedim olmadı. Nedir bunun sorunu?


 
muhtemelen boot edemiyor, windows cdsini takıp onar derseniz düzelir diye düşünüyorum


  • reeper redeemer  (01.12.07 18:51:49) 
windows cd si ile açıp format atmadan üzerine yüklemeyi deneyiniz.


  • nihilanth  (01.12.07 19:03:13) 
windows cdsini takıp onarmayı da üzerine yüklemeyi de denedim fakat ikisinde de şu uyarıyla karşılaştım:

"Kur, bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulamadı.
Sabit disklerin açık ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlanmasını
diskle ilgili donanım yapılandırılmasının doğru olmasını
sağlayın.Bu işlem, üreticinin sağladığı tanılama
ya da kur programını çalıştırmayı içerebilir."

Hard diskin doğru takıldığından eminim, farklı kabloyla da denedim, farklı hard diskle de denedim ama olmadı. Başka önerileriniz var mı? yoksa bir tamirciye mi götürmeliyim?
  • yorkasef  (01.12.07 20:42:22) 
biostan baktığınızda harddisk görünüyor mu acaba


  • reeper redeemer  (01.12.07 21:53:46) 
bilgisayarın anakartının sata sürücüsü yüklenmemiş, onu yükleyip öyle gösterebilirsin harddiskini


  • efruz  (01.12.07 21:55:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.