[]

sık sık kopan internet bağlantısı .

internet bağlantım çok sık kopuyor, ttnet yetkililerine göre sorun benim donanımımda, internet hattında problem yokmuş, ben aksini iddia ediyorum zira modem, splitter ve aradaki kabloları başka bir yerde tek tek denedim ve hiçbirinde sorun yok...
ayrıca aynı bölgede bir kaç kişiden daha aynı problemin yaşandığını duydum neyse...

şimdi sorum şu; internet bağlantısı bir virüs ya da bir program tarafından kesilebilir mi?

 
virüs ya da program tarafından kolayca kesilebilir. Hattınızda problem olmadığına eminseniz bir de başka bir arkadaşınızı çağırın kontrol etmeye.

splitter dan önceki bağlantıdan ethernet kartına girene kadar tek tek kontrol edin. Belki kablonuzda kırık vardır.

wireless kullanıyorsanız kanal değiştirmeyi deneyin ayarlardan.
  • kimlanbu  (26.08.10 00:24:31) 
aynı sorun şuanda birçok ttnet kullanıcısında bulunmakta(ben dahil).


  • 0dy  (26.08.10 00:48:07) 
markası ne acaba modemin? çünkü bazı modemlerde "nailed-up" bağlantının seçilmesi gerekiyor settingsten. öbür türlü en ufak işlemsizlikte bağlantıyı kesebiliyor. bi bakın bence.


  • onurct  (26.08.10 00:49:05) 
bağlantı hızım 8 mbit ise düşür ya da düşürt. aynısı bende de oluyordu.


  • outlawrider  (26.08.10 00:54:06) 
@onurtc modem airties rt 102, üç dört yıldır kullanıyorum ayarlarında sorun yoktu.
@outlawrider ewet hız 8 mbit ama ne farkeder ki?

  • rodeocu  (26.08.10 00:57:37) 
o nod32 yi kaldır.


  • radikalherif  (26.08.10 02:32:11) 
Modemimi bilgisayara wireless bağlarkan bana da zırt pırt oluyordu. Sonra kabloyla bağladım ve bir anda tüm o kopmalar gitti! Sen de kabloyla bağlantıyı denedin mi?


  • jesterdvine  (26.08.10 06:16:28) 
8 mbit'i kaldıramıyor sanırım hat. gerçi ilk zamanlarında kopma yoktu, aradım şikayet ettim, ertesi gün aradılar, bağlantı hızınızı 4mbite düşürüyoruz dediler. bu sayede şimdi hiç sorunsuz bir internet yaşantım var. daha öncesinde ekşisözlük ve duyuruda da düşürüp kurtulan insanlar görmüştüm:)


  • outlawrider  (10.10.10 14:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.