[]

bi doktorun yardımına ihtiyacım var

öncelikle merhabalar.kız arkadaşımın dizinde iltihaplı romatizma var.bi süre badminton sporuyla uğraşmıştı sanırım onun da etkisi var bu rahatszlığında.yaklaşık 3 ay önce dizi ağrımaya başladı ve hafif şişlik vardı.okuldur falandır filandır bi süre doktora muayene olamadı.biraz da hafife aldı.doktora gittiği zaman iltihaplı romatizma demiş.krem olarak doline, hap olarakta rantudil ve deltacortril isimli ilaçları verdi.yaklaşık 2.5 ay kullandı ilaçları ve dizindeki şişlik ve ağrı tamamen kesildi ama yinede tam olarak kıvıramıyor dizini.iyileştim diye ilaçları kesti 2 haftadır.dolayısıyla dün yine şişti dizi ve hafif ağrısı var.boyu 1.57 kilosu 57.üç gün sonra tekrar kontrole gidecek ama benim çok canımı sıkıyor bu durum.

bu rahatsızlık tamamen gecer mi,geçecekse ne yapmam lazım.daha da kötüye gitmesinden korkuyorum.kendisi internetten araştırmış biraz.hiç geçmiyomuş hatta zamanla şekil bozukluklarına bile sebebiyet veriyormuş diye bişeyler okumuş.doğru mu bu? ne yapmamız gerektiği hakkında bi bilgi verirseniz çok minnettar kalırım.teşekkürler.

belki bi güncük üstte kalırsa bu duyuru daha çok minnettar kalırım tekrar teşekkürler

 
şimdi çok da ahkam kesmek istemiyorum ancak eğer ki kız arkadaşında romatoid artrit varsa( halk arasında romatizma), evet bu hastalık tamamen ortadan kalkmayacaktır ancak öyle korktuğun gibi şekil bozuklukları falan da kolay kolay olmayacaktır merak etme:) Tahmin ettiğinden sık görülen bir hastalık, ve evet gençlerde de görülebiliyor. İnternetten "romatoid artrit" diye araştırabilirsin.


  • Manert  (25.08.10 02:29:20) 
dedikleriniz maalesef doğru gibi.. ancak yaşamını bu rahatsızlığa göre düzenlerse insan, sıkıntıları en aza indirgeyebilir.

şuraya bir göz atabilirsiniz:

www.saglikkutuphanesi.com
  • oyle birsey yok  (25.08.10 02:36:27) 
romatoid artirid omur boyu beraber yasayacagi bir hastalik. bagisiklik sistemi ile ilgili oldugundan tedavisi yok. ancak belirtiler tedavi edilebilir. akut doneminde dinlenme iyidir. sabah sertlikleri icin de guzel (boyle surulen turden) ilaclar vardir. ayrica daha iyi hissedince fizik tedaviye gitsin, faydasini gorur.

gecmis olsun.
  • no avalon  (25.08.10 07:32:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.