[]

wireless çekim gücünü azaltmak

Sevgili yoldaşlar 2 komşum benden kablosuz olarak faydalanıyor ortak kullanıyoruz yani, ama bildiğin yumulmuşlar benim sayfa bile açılmaz hale geldi hani diyorumki wireless ın çekimini düşürsem onlar kullanamasa hem suçlu gibi görünmemiş olurum hemde rahat rahat kullanırım mümkünmüdür?




 
ssid gizleme denilen bir yöntem mevcut.

SANIYORUM ağ isminizi değiştiriyorsunuz. ağa giriş yapıyorsunuz(başkaları yokken), windows bu ağı kaydediyor(önemli aşama), sonra ssid yani ağın görünürlüğünü kaldırıyorsunuz. sadece kayıt etmiş bilgisayarlar ezbere ulaşıyor ağa. diğerleri ortada ağ göremedikleri için giremiyorlar. kapattınız diye düşünüyorlar.

hiç uygulamadım. ssid gizleme seçeneği modemin arayüzünden erişilebilir. uygulama videolarını dökümanlarını ise googledan "how to hide ssid" veya "ssid gizleme" araması ile ulaşabilirsiniz.

başlığı haberdar edin, sorun olursa yardımcı olmaya çalışalım


not: wireless gücünü azaltmadan kullanma seçeneğiydi bu. tabi ki modem arayüzünden gücü azaltma seçeneğiniz var.
  • sttc  (25.08.10 02:04:38 ~ 02:17:01) 
modem arayüzünden istemcilerin trafiğini sınırlayabiliyor olmanız gibi bir ihtimal mevcut. görmedim duymadım ama bence olması lazım.


  • cro magnon  (25.08.10 02:10:20 ~ 02:12:18) 
modemi kutu içine alın. en temizi gidip ayağınızı denk alın diye konuşmak. evde babam bile bağlanıp sömürse acımam, mac filtresi koyarım ya da wirelessı kapatırım.


  • kimlanbu  (25.08.10 02:10:23) 
sanırım en temizi wireless ı kapatmak gelincede bilmiyorum abi bağlantı yavaş der sallarım artık


  • Bravefart  (25.08.10 02:16:47) 
modem arayüzünde iletim gücü diye bi dalga vardı %20 ye çektim onu, sanırım hallolmuştur


  • Bravefart  (25.08.10 02:25:11) 
@kimlanbu, hocam ne kutusu ben cirkin gorunmesin diye aliyorum kutuya. ayni gucte cekiyo.


  • the dream seller  (25.08.10 11:04:09) 
bunun yöntemi çok basit. yumulduklarında hemen girip wireless şifresinin sonuna 1 karakter daha ekle. kendin mis gibi gir. bağlantı adı aynı olduğundan elemanların pc aarayacak tarayacak sorun var diyecek falan. kapını çaldıklarında da bilmiyorum ama birimiz çok yoğun download falan yapıyo, ben değilim; bu modemler böyle. 2-3 pc ortak kullanırken biri yumulunca sapıtıyor de. 1 yapar 2 yapar 3.de efendi gibi kullanmaya başlar. hiç kimse yumulayım da balantım giderse gitsin kapıyı çalar söylerim falan demez. bu durumu da kapına gelince hemen düzeltme. 30 dk sonra düzelt. internetsiz kalsın hafif. bak bidaha yapıyo mu


  • mordorlu ziya  (25.08.10 11:35:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.