[]

nikonda eski lens kullanmaca

selam arkadaşlar how its goin!?

me?
it's just.. well. i dont't know...

neyse soru şu. bgn hayyama gittim. ordan nikon için eski lenslere bakındım. bakıyorum lens oluyor. m modda çekim de yapılıyor. ama ne yazık ki af ve de ışık ölçümü yapılamıyor. hadi af çok da şeyimde değil ama ışığı ölçmeden nasıl çekebilirim ki?

neyse yok mudur bu lensleri makinede çalıştırmanın bir yolu? açıkçası dandiğinden ve eskisinden 50 tl ye alınmış 28mm lik bir lens kullanmak hiç fena olmazdı. ne tavsiye edersiniz? ne salık verirsiniz?

cidden aşırı kıskandım pentax ı. adamlar 50 senelik lensleri sorunsuz kullanıyolar.

ayrıca pentax da lens fazla yok diyeni kundaktan aşşağı atarım!!

 
af çalışmaz ama ışık ölçümünün yapılması lazım. sonuçta gövdede yapılan bişey ışık ölçümü. objektiften ışık girdiği sürece ışık ölçümü yapar makine. bide makinenin modelini yazarsan daha bi yadımcu olabilirim sanırsam


  • kostya  (25.08.10 01:52:17) 
  • henry gale  (25.08.10 01:54:27) 
makine nikon d80.

yok bu eski lenslerle olmayacağı söylendi.

mesela pentaxlarda da enteresandır, bazı lesnlerde diyafram halkasında a modu var. bu moda getirince lens kullanılabilir hale geliyor. onun diyafram öncelikli ya da ne bilim enstantane öncelikli programlar ve hatta manuel çekimde ışık ölçümü yapılamıyor
  • cedric tweedledee  (25.08.10 02:57:51) 
evet kesinlikle d80 d70 ne bilim d40 d100 gibi makinelerde non-cpu lensler kullanılamıyor. yani kullanılamıyor derken light metering yapılamıyormuş. nedeni nedir bilmiyorum. bir dolu ingilizce kaynak var bununla ilgili.
d200 de ise non cpu lens data diye bir olay var lensin aperture ve focal length değerlerini manuel olarak tanıtıp kullanabiliyormuşsunuz.

  • cedric tweedledee  (25.08.10 03:41:57) 
henry gale'in verdigi linke baktiniz mi? herseyi anlatmis orada. isik olcumu yapmamasinin nedeni de buyuk ihtimalle lensi algilamamasindan. bunun da cozumu var o linkte.


  • cench  (25.08.10 03:57:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.