[]

askere gitmeme

tam olarak $artları nedir? asker yoklaması muayenesini okudum da, önemli hastalık-ameliyat geçirdin mi falan diyorlarmı$; benim migrenim var (tamam bundan kurtaramam gibi de), karaciğerimde de kabarma+yağlanma+tozlanma var epey (ağır i$ yapmamalıyım, ko$up co$mamalıyım) raporlarım var kapı gibi. gitmesem olabiliyor mu? hadi bunlar da olmadı ibnelik olayından yırtabiliyomu$uz; lakin resim istiyorlarmı$ mıymı$? ben bi erkekle -aktif olarak- ili$kiye girip fotoğrafını çeksem yırtabilir miyim :D




 
kapı gibi raporun varsa ve raporları inceleyip ikna edici bulurlarsa (ki büyük ihtimal bulurlar) verirler çürüğü. boşuna kestaneyi çizdirme şimdilik :)


  • sakingitarist  (25.08.10 01:26:53) 
(bkz: pembe tezkere)

ayrıca www.radikal.com.tr

edit:link sözlükten alıntıdır.
  • ronaldo17  (25.08.10 01:28:27 ~ 04:33:02) 
@mrtksn
akademik kariyer niyetim yok; lisans bana yetecek gibi görünüyor. ki onu yapsam bile sonrası var.. mcdonald's + göz olayları da zor; turp gibiyim.
@sakingitarist
raporlar var da, hangi raporlar çürük için geçerli bulunur ki; masaba$ı i$ de verebilirler bu durumumda, benim niyetim hiç gitmemek.
@herkes
kestaneyi çizdirme niyetim yok da, aktif halde olunca da geçerli mi merak ediyorum. askerlikte yakalanırsan ceza alıyormu$sun, ya öncesinde kanıtlarsan gitmeme durumu yok mudur; yok mu aranızda/tanıdık bi askeri doktor neyin :(
  • ateistanbul  (25.08.10 01:36:53) 
mühim not: kimseyi askerlikten soğutmak da istemem; ya$asın tsk, ya$asın askerlik! helololo


  • ateistanbul  (25.08.10 01:38:12) 
duhül halinde (belli olduğu) resim istiyorlar. pasif olarak resim gösterip yırtan var aktif olunca oluyor mu? bilmiyorum ve sanmıyorum.


  • cashkopat  (25.08.10 01:39:30) 
aktifte de yırtamama durumu var bence :)


  • haggi bulut  (25.08.10 01:40:45) 
umarım askere gidersiniz ve şansınıza da doğu'da bi karakol çıkar.


  • ahtapotsalatası  (25.08.10 01:44:54) 
@ahtapotsalatası
umarım ölürsün.

  • ateistanbul  (25.08.10 01:46:47) 
yurtdışı olayı var hafız. 3 yıl falan yurtdışında resmi olarak çalışınca bedelli var 28 gün.
bi de abartmaya gerek yok ya. 5 ay işte. zaten kafan meşgul tıkır tıkır geçiyo zaman. kitap falan okursun bol bol.

  • dorian greyfurt  (25.08.10 01:48:06) 
@dorian greyfurt
hiç olmazsa ona giri$eceğim de ($artlar elverirse) saçıma (yıllardır uzatmı$ım) zarar gelsin istemiyorum. hadi onu geçtim, bi de nereye dü$eceğin muâllâk; garip bi yerde ahtapotsalatası kıvamında bi komutana denk gelebilirsin. 'ü$üyoruz reis' kıvamında ölme/öleyazma ihtimalimi bile göze alamıyorum.

  • ateistanbul  (25.08.10 01:52:37) 
@bunch of
counter falan oyna sen, 5 numaralı silah vardı orda çok iyiydi; sonra n'ooldu bilmiyorum :/

  • ateistanbul  (25.08.10 01:55:57) 
bence boşuna hayal kurmayın, gidip yapacaksınız o askerliği.
migren, karaciğer ile falan bırak çürüğü, eğitimden bile yırtamazsınız (acemi birliğinde yaptım askerliğimi, 4 dönem gördüm, kimler geldi aklınız şaşar). yurtdışı da alt kattaki bakkal değil, öyle her canınız istediğinizde gidip istediğiniz kadar kalamazsınız. cinsel ilişki olayını ise şakasına söylediğinizi farzediyorum.

  • turkish tekila  (25.08.10 02:37:48) 
@turkish tekila
ye$il pasaportum ve iyi derecede ingilizcem var; gider çalı$ırım. benim için askerlikten çok daha kolay ve keyifli bir süreç olacağından da $üphem yok. çalı$ma iznini de alınca çatır çatır çalı$ılır; ki bunun ardından tam muafiyet söz konusu olsa imkânlarımı da zorlarım hiç dü$ünmeden. askere gitmemek de hayalperestlik falan değil; mümkün bu belirli $artlarda, ben de o $artları ara$tırıyorum.

  • ateistanbul  (25.08.10 02:49:59) 
toplumu askerlikten soğutmak hukuki bir suçtur.


  • 0dy  (25.08.10 03:26:27) 
@0dy
+rep
bunun için yukarıda askerliğin ne kadar iyi bir $ey olduğunu, tsk'yı ne kadar sevdiğimi belirttim. 'mühim not: kimseyi askerlikten soğutmak da istemem; ya$asın tsk, ya$asın askerlik! helololo' $eklinde; soğuyosa toplumda vardır bi $ey.
benim sağlık problemim olduğu için yapamayacağımı dü$ünüyorum ne yazık ki :( gönül ister yapmak; ama fizyolojim elvermiyor. cinsel tercihlere saygı duymamak, ayrımcılık yapmak vs. de insan haklarına aykırıdır; suçtur.
(bkz: masum değiliz)
  • ateistanbul  (25.08.10 03:32:50) 
@ateistanbul gel beraber resim çekilelim ikimiz de yırtalım. ikimiz de tanımıyoruz birbirimizi, ibne de değilim lan gülme. ben de üniversite mezunuyum ama 5.5 ay da çok. yurtdışına gidecem bende olmazsa. ama resim onlarda kalıyosa yandık.


  • shell  (25.08.10 03:36:33) 
yurt disina yuksek lisans vs. egitim gibi biseyle gitmeyi dene, sonra oralarda is falan ayarlamaya calisirsin. yesil pasaport ve ingilizce calisma izni almani kolaylastiracak seyler degil. bir de 3 sene calisinca dovizli yapabilirsin ama askerlikten sonra da donup 6 ay mi 1 yil mi ne calisman gerekir. tekrar edeyim ki yurtdisinda bir yerden calisma izni almak bir hayli zor / imkansiza yakin eger cok ozel bir konuda uzman vs. degilsen.


  • interkamil  (25.08.10 03:39:43) 
@shell :)
orada 5.5 ay'ı da çok bulan insanları gördükçe mutlu oluyorum; insanlar çok normalmi$ gibi kanıksamı$ genelde. + ben de ibne değilim hocam. olmayı da dü$ünmüyorum; ama 'bi kereden bi $ey olmaz' mantığına götürür bu $artlar adamı :) dü$ündüm de resimler bizde kalırsa 'askerlik hatırası' olarak saklanır falan, onlarda kalırsa da ilerde ünlü olmadığımız sürece sorun çıkmaz gibime geliyor (:

  • ateistanbul  (25.08.10 03:46:41) 
@interkamil
zaten y.dı$ı olayı en son ihtimal; bedelli vs.'den de öte muafiyet alma durumum olsa iyi olacak (@0dy'de söylediğim üzere fizyolojik açıdan iyi olacak; yoksa çok istiyorum askerlik yapmayı, vatanıma milletime hayırlı bir birey olmayı) cCc

  • ateistanbul  (25.08.10 03:50:41) 
silopi'de yüksekova'da yapan bazı arkadaşlarım biz her gün s.kildik diyor aylarca. sen bir kere s.kilirsin ne olacak diyor hacı. gülüyorum şimdi ama dur bakalım ne olacak. ben de ciğerimden ameliyat olmuştum ama yerler mi bakacağız.

not: askerlik çok iyidir. her Türk genci askerlik yapmalıdır. her Türk asker doğar. ay akşamdan ışıktır.
  • shell  (25.08.10 04:02:04) 
@shell
umarım ciğerlerin hayat boyu sana yardımcı olur (:

soğuyan arkada$lara zorunlu not: $ehitler ölmez, vatan bölünmez. + en büyük asker sizin asker.
  • ateistanbul  (25.08.10 04:09:05) 
şu radikal linkini okurken şunu gördüm soğudum yeminlen eşcinsellik isteği kalmadı içimde:)

“Doktor fotoğraflarıma baktı ve yüzümün açıkça belli olmadığını söyledi. Ardından benden yeni fotoğraflar çektirmemi istedi. Fotoğraflar konusunda bana yardımcı olan arkadaşım Ankara’daydı. Yanımda sadece güvendiğim, ancak aramızda cinsel ilişki bulunmayan bir dostum vardı. Çaresizlikten bu işi onunla yaptık."


edit: ccc'ler uyanmadı daha. ben yazayım şimdi faşistlik yapmasınlar. "40 yapar"
  • shell  (25.08.10 04:10:32 ~ 04:14:09) 
i.radikal.com.tr fotoğraf da harikulade :)
o kısmın ba$lığı da süper: ‘Fotoğrafları bastırırken çok sorun yaşadım’ zaytung haberi gibi..

  • ateistanbul  (25.08.10 04:13:13) 
(bkz: beyin bedava)


  • invicta  (25.08.10 04:35:55) 
@shell: arkadaşlarınıın dediği kadar zor değil be. özellikle kısa dönemleri kimsenin iplediği yok. geçer gider.

"Karşınızdaki insanların eşcinsellikle ilgili bilgileri medyadan edindikleriyle sınırlı ve siz de o profili seçmek zorundasınız."

bu arkadaşın da tsk hakkındaki bilgisi medyadan edindikleriyle sınırlı sanırım. eşcinsellere karşı ön yargılara değinmiş hep ama kendi ön yargılarını görememiş.
  • cashkopat  (25.08.10 04:56:30) 
ateistanbul, şahsi kanaatim git yap askerliğini. girdiğin her iş görüşmesinde bu soru sorulacak, arkadaş ortamında sorulacak özel deyip kestirip atarsan insanların kafasında soru işaretleri olacak. karaciğer raporunu bile sunma bence.


  • zener  (25.08.10 09:15:03) 
ya ne epilepsi hastaları ne şizofrenler, yapıyor. turp gibiyim diyorsun başım ağrıyor askerlikten yırtar mıyım diyorsun puhahaha


  • baldur  (25.08.10 10:06:53 ~ 10:07:44) 
tüm hastalıklarını bildir. sonra askeriyede başına bişey gelirse bakımsızlık ve ilgisizlikten ölüm noktasına gelirsen vay babam ben niye hastalıklarımı bildirmedim vs. dersin. şubedeki ilk sağlık kontrolüne girdiğinizde bildirirsiniz.


ayrıca hastalığınızın büyük ihtimal herhangi bir engeli yok gayet askerlik yapabilirsiniz. hatta boyunuz posunuz varsa komando olmak isterseniz komando bile yapabilirler.bu gayet kesin maddelerle belirlenmiş hastalıklar dışında hastahanede tetkikten geçmeden gidip gidemeyeceğinizi anlayamazsınız. fakat 1 ay boyunca askeri hastanede güzel güzel gezebilir ucuz ve leziz yiyeceklerinden yiyebilirsiniz. ama dikkat edin raporlarınız kaybolmasın. takibini acı acı yaparsınız. ayrıca askeri hastahaneden tekrar rapor çıkarmanız gerekecek askeri hastahane devlet hastahanesi raporlarını tınlamamaktadır ve güvenmemektedir. haliyle raporunuzu aldığınız hasthaneden tekrar rapor çıkarıcak ve tekrar askeri hastahaneden aldığınız bir raporla (çifte rapor)
doktorunuzun ( büyük ihtimal albay - korkma o kadar hızlı olacak ki görmeyeceksin bile ehe ehi ) karşısına çıkıcaksınız.

bu süreç yaklaşık bir ay sürecek ve sonunda askere gidiceksiniz ve eğitime çıkmayacak genelde koğuşta oturacak veya iş yapacaksınız.

askerliğe gerçekten gitmesi imkansız görünen sakat, ağır hastalık geçirmiş insanları hastahanede görünce içiniz kahrolacak bu insanların zamanını çalıp kalabalık yaptığınızı farkedeceksiniz.

tabi götünüze fili livata yaptırıpta yırtma ihtimaliniz var. bence bunu siz düşünmelisiniz tam size göre fakat askere gittikten sonra 1 ay içinde hastahaneye gönderilir pembe teskerenizi alırsınız.

son cümlemi tüm hasta olupta askere gidemeyen ve türlü zorluklar çeken insanlarla dalga geçtiğinizi, götünüzü siktirmekten hoştnut bile olabilceğinizi düşünerek söyledim.

(bkz: sike sürülecek aklı olmamak)
(bkz: liseli detected)
  • fukka  (25.08.10 10:25:04 ~ 10:33:30) 
@fukka vb.
halkı askerlikten soğutma suçu varmı$ ya; o eğer gereğince uygulansaydı, hakikaten hapishaneden çıkamazdınız.

  • ateistanbul  (25.08.10 16:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.