Giriş
(10)

Sabit diskin kendiliginden dolmasi

aheste cek kurekleri millet uyanmasin
Merhabalar,Dünden beri ilk defa karsilastigim bir sey basima geldi. Senelerdir bilgisayar kullanirim böyle bir seyin ne olabilecegini kestiremedim.C sürücüsü kendiliginden doluyor ve Vista kullanilan bilgisayarda sürekli yer kalmadi uyarisi almaya basladim.Ilgili sürücüden ilk etapta 13 gb sildim, 6
Merhabalar,

Dünden beri ilk defa karsilastigim bir sey basima geldi. Senelerdir bilgisayar kullanirim böyle bir seyin ne olabilecegini kestiremedim.

C sürücüsü kendiliginden doluyor ve Vista kullanilan bilgisayarda sürekli yer kalmadi uyarisi almaya basladim.

Ilgili sürücüden ilk etapta 13 gb sildim, 6 saat sonra hic bir sey indirmedigim halde disk yine doldu.

Bugün yeniden 45 Gb dosya sildim, az önce disk yeniden doldu ve diskte 6kb yer kaldigini söylüyor.

Virüs olabilir mi? Avira kullaniyorum bir sey icin uyarmadi.

Ya da disk ekmegini mi yiyor?

Fikirleriniz lütfen...
0
aheste cek kurekleri millet uyanmasin
(24.08.10)
bu sebepten dolayı vista sürümü olan bilgisayarımı işin ehline götürdüm fakat kendisi bi sebep bulamadı. bana denilen şudur;

" sebebini bulamadım ama sanırım windows güncelleme yapmaya çalışıyor (ki o sıralar her pcyi kapatışımda 'install updates and shutdown' seçeneği çıkıyodu) fakat güncelleme yapamadığı için o dosyayı c ye kaydediyor. fakat biz c ye özelliklerden baktığımızda dolmamış olduğunu görüyoruz. o yüzden güncelleme yapmadan kapat"

o öneriyi dinlediğimden beri c de böyle bi sorun yaşamadım.

edit: aynı zamanda virüs taramasından da geçmiş olan bilgisayar hakkında "maşallah aradım taradım virüs de yok" denmiştir. umarım yardımcı olur :)
0
beyimsiz
(24.08.10)
evet, virüs olabilir. avira'nın bulamadığı virüsü bir başka antivirüs kolaylıkla bulabiliyor ya da tam terside olabiliyor. ben size combofix tavsiye ederim.
0
flexin
(24.08.10)
hemmen bir gelişmiş dosya araması yapın. 1gb'dan büyük dosyaları listeleyecek şekilde ayar yapıp *.* olarak aratın. şansınız varsa tek dosya şişiriyordur.

Bu arada eğer programlama ile uğraşıyorsanız ve dosyalama/database ile çalışıyorsanız yapacağınız yanlış bir işlem devasa boyutlarda dosyalar oluşmasına sebep olabiliyor.
0
kimlanbu
(24.08.10)
ben de aynı problemi yaşadım. işl.sistemim xp ama (git: #164930)
0
geldiler
(24.08.10)
(bkz: tune-up utilities) bunda disc space explorer diye bir sey var size detayli bilgileri veriyor ne tur dosyalar en cok yer kapliyor en buyuk 100 dosya hangisi vs. gereksiz dosyalari silme gibi otomatik bakim secenekleri de var ustelik. zaten virus gibi abuk sabuk bir sey varsa orada da bir dolu abuk sabuk dosya sonucu gorursunuz sanirim.
0
2pac
(24.08.10)
Tune Up i yükleyecegim. Baska bir virus programi da kuracagim. Update ile ilgili degil sorun maalesef.

Ancak suan acil is yapmam gerekiyor. Daha somut bir cözüm bilen varsa aciklarsa cok sevinirim. Internette arastirma yapiyorum daha net bir sey bulamasam da bu konu Vista ile alakali oldugunu saniyorum.

Herkese cevaplri icin ayri ayri teskkürler. Daha fazla bilgi verebileceklere de acigim.
0
🌸aheste cek kurekleri millet uyanmasin
(24.08.10)
Geçenlerde böyle bir şeyi yeğenimin bilgisayarında yaşamıştık. program files altında internet explorer klasöründe yer alan bir log dosyasının (sanırım) sürekli boyutu arttığı için bu durumun meydana geldiğini bulduk. Ne şekilde çözdük hatırlamıyorum.
0
firez
(25.08.10)
hiberfil.sys nin boyutuna bak. geçici olarak veri tutması gereken bi dosyadır, kendi kafasına göre veri tutmaya başladıysa sorun çıkartabilir..

"powercfg -h off" yazabilirsin, yada sanal bellek ayarlarını kontrol edebilirsin..
0
roverandom
(25.08.10)
system restore point'leri silmeyi dene. kafasına göre geri yükleme oktası oluşturuyor olabilir.
0
cari kacik
(25.08.10)
sorunu düzelteli epey oldu lakin bu sorun ile karsilasacaklar icin not düseyim:


tune up ile pc icersinde en cok yer kaplayan dosyayi aradim. cputime.xml gibi bir dosya yüzlerce gb yer kapliyordu. sildim v sorun bitti.
0
🌸aheste cek kurekleri millet uyanmasin
(20.09.10)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.