[]

Askerlik Durum Belgesi

sevgili galyalılar,
bu belge nasıl alınır ? alınırken çok uğraştırır mı ? üniversiteye yazılırken hiç gerek olmamıştı. okul "biz askeriyeye bildiriyoruz okuduğunuzu" cevabını verdiğinden dolayı hiç askeri işlerle uğraşmamıştım. yoklama kağıdım bile gelmedi. şimdi bu belgeyi almam lazım. bir kaç saat içinde alabilir miyim ? yoksa 1-2 günümü alır mı ?



 
bağlı bulunduğun askerlik şubesinden alabilirsin. İşlem çok kısa ama oradaki yoğunluğa göre 10 dakikada da alabilirsin 3 saat de bekleyebilirsin


  • thefin  (24.08.10 20:01:37) 
Belgeleri tam hatırlamıyorum ama diploma fotokopisi (2-3 tane olabilir), fotoğraf falan götürmen gerekiyor. Tahminen uzatmak istiyorsun. Ayrıca seni bir de muayeneye sokacaklar. Belgelerin tamsa sabahın erkeninde gidersen ve şanslıysan öğlen olmadan çıkarsın. Bir de kendi şuben olması lazım sanırım yoksa sıkıntılı.


  • jesters cap  (24.08.10 20:02:01) 
1. Şubeye gidin, hemen verirler.
2. Okula bu tecil işlerinde sakın tam olarak güvenmeyin, kendiniz de senede bir filan şubeye telefon edip durumunuzu sorun. Atlarlarsa uğraşır durursunuz.

  • sourlemonade  (24.08.10 20:06:00) 
cosmicstring, jesters cap'ın dediği gibi belge götürmem icap ediyor mu ?


  • baris daima  (24.08.10 20:08:20) 
en az 8 fotoğraf götürün bi yerde yazıyordu bunun bilgileri asal ın sitesine falan bakın


  • buffy de vampir sayilir  (24.08.10 20:09:17) 
Evet, gerekebilir. Üniversiteyi bitirdikten sonra ilk defa gidecekseniz tam olarak jesters'in dediklerini yapacaksınız.


  • sourlemonade  (24.08.10 20:10:39) 
universiteyi bitirdikten sonra hic gitmediysen (o sene icinde gitmen lazim zaten yoksa yoklama kacagisindir), 5 fotograf, 2 diyolar ama 3 kimliklik fotokopisi, 4-5 tane diploma (veya mezuniyet belgesi) fotokopisi ile gidiyorsun (mezuniyet belgenin aslini da istiyorlar ve fotokopiler onaysiz olmak zorunda yani okuldan "asli gibidir" diye onay alsan bile gidip bir daha cektiriyorlar fotokopi cunku kendileri onaylayacakmis okuldan onlara neymis neyse...).

Sonra bir muayene oluyorsun iste donla kalip falna filan. ortalama bir kalabalikta 3-4 saatte cikarsin.

eger yoklama kacagiysan bir de bahane formu dolduruyorsun su yuzden gelmedim bu yuzden gelmedim diye. icine ne yazarsan yaz problem olmuyor sanirim.
  • kurukafa  (24.08.10 20:24:05 ~ 20:24:35) 
is basvurusu icin sinav icin falan filan aliyorsan sana verdikleri kagitta su tarihe kadar tecillidir askerlik durumu bakimindan ise girmesinde sakinca yoktur falan gibi bi sey yazar sadece. Diger cevaplardan bazilari okuldan sonra askere nasil gidilir i anlatiyor sana. Foto falan gerek yok.


  • thefin  (24.08.10 22:34:25 ~ 23:25:04) 
Benim bu belgeyi istememin sebebi, üniversiteye kayıt yaptıracak olmam. Önceki bölümüme 17 yaşında kayıt olduğumda belge neyim gelmemişti ve istememişlerdi. Şimdi yaş itibariyle kayıt esnasında bu belgeyi istiyorlar.
Şubeye gitmeden alınamayacağı konusunda anlaştık en azından :)
gidip geldiğimde amme hizmeti babında yazarım buraya prosedürü.
  • baris daima  (24.08.10 23:49:26) 
thefin okul bittikten sonra "son yoklama" denilen islemi yaptirmadiysa, o belgeyi almak icin once bunlari yaptirmasi gerekiyor.


  • kurukafa  (25.08.10 01:40:04) 
okuldan "ek: C2" belgesi aldıktan sonra 10 dk içerisinde verildi istenen belge. Yoklama kaçağı olmama rağmen sorun çıkarmadan verdiler.


  • baris daima  (25.08.10 17:25:20) 
nedir o belge? keske 3 gun once bilseydim. :)


  • kurukafa  (26.08.10 03:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.