[]

Site Bakımı

Bazen siteler "bakımdayız" falan diyorlar, ne yapıyorlar ki o arada? neye bakıyorlar?




 
en genel birkaç $ey;

- sitede bir açık bulunmu$tur açık kapatılana kadar bug abuse edilmesin diye o moda geçilmi$tir.
- yeni bir tasarım ya da uygulama eklenecektir bir test sunucusunda denemeye ü$enip direk sitenin üzerinde deneniyordur.abuk sabuk $eyler olmasın diye bakımdadır moduna geçilmi$tir.
- büyük veritabanları için ağır i$lemler yapılıyordur,site çok yava$layacaktır,o yüzden bakımdayız moduna geçilir.
- bazı küçük firmalar sırf sitemiz olsun diyerekten dandik bir giri$ sayfası yaparlar "under construction" yerine "bakımdayız" demeyi tercih ederler.

vs vs.
  • silmaril  (30.11.07 17:00:21) 
Birkaç tane de benden (hosting işi yapıyorum ordan biliyorum)

- siteye bir lavuk sürekli farklı IP adreslerinden üye olup saçma mesajlar atıyordur, çok abartmışsa ve engellemenin yolunu bulamamışlarsa siteyi kapatırlar.
- siteye saldırı vardır, saldırı yapılan yeri anlayamamışlardır siteyi toptan kapatmışlardır, saldırının geçmesini bekliyorlardır.
- site taşınıyordur, yani bir hostingten diğerine geçiliyordur, bakıma alınması makbuldür.
- yeni bişey eklenmiş ve sitenin ağzına edilmiştir, kaldırmayı da becerememişlerdir çünkü öncesinde yedek almamışlardır, siteyi bakıma alırlar ve hosting sahibinin yedeği yüklemesini beklerler.

vs vs.

yani aslında bakım değildir, sorun vardır rezil olmamak için "bakımdayız" derler.
  • harzem  (30.11.07 23:11:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.