[]

interrail'cılar acil yardım! (çanta, ulaşım, bilet...)

selam, yaklaşık 20 günlük interrail gezisi yapıcam yalnız bazı sorularım var:

1) 2 tane çanta arasında kaldım. 61 lt yeter mi ya da 85 litre çok gelir mi?

a) decathlon'da satılan "quechua" 61 lt ve rain cover'ı yok. yalnız uyku tulumu ve çadır götürmüyorum zaten, 61 lt yeter gibi.

b) ulus'ta bulduğum çin malı "eye" 85 lt ve rain cover'ı var. gerçi satan adam hiç bi sorun yaşamayacağımı garanti etti. dikişleri ve askı kısımlarında da bi sorun yok gibiydi. hatta daha büyük olmasına rağmen decathlon'daki çantadan 20tl daha ucuz.


2) ankara'dan istanbul'a, ordan yunanistan'a gidip, yunanistan'dan da vapurla italya'ya geçip trenle fransa'ya gitmek çok mu mantıksız olur? son anda karar verdiğim için daha önce uçak bileti almamıştım, uçak biletleri de şu anda çok pahalı.


3) isic kartı dışında çıkarmam gereken, faydalı olabilecek kart var mı?


4) ankara'dayım. ankara'da interrail biletini nereden alayim? aslıdna intterrail biletimi istanbul'da genctur'dan almak istiyorum(hem sorularıma daha rahat cevap alabilmek için hem de harita, rehber gibi şeyler verdikleri için). istanbul'dan almaya değer mi?

5) sağlık sigortasını nerde yaptırayım?

 
1) o fiyat farkını riske alma. yarın bi' yerinden koptuğunda moralin bozulur. 61 yeter.

2) yok gayet mantıklı, aynısını ben de yaptım. selanik, atina, patras, bari, roma, floransa, venedik, nice, barcelona, paris, amsterdam. ama dönüş uçak ileydi.

5) farketmez. gir bi bankaya yaptır.
  • 0 5 ucu olan adam  (24.08.10 13:48:06) 
@aksasu

arkadaşlarımın yanına gidiyorum.
  • bullet-toothh  (24.08.10 13:48:11) 
1. bence 61 litre bile fazla. ben 40 litre civarı bi çanta taşımıştım. yük olur boşuna gezerken.

rain cover ı olmayan çantayla avrupa'da zor gezersin. Günü gününe uymaz hiç bir şehrin mutlaka bi kaç günün yağmurlu geçer.

2. Çoğu insan öyle yapıyor zaten ama en güzeli uzağa uçup yaklaşa yaklaşa gelmek bence. Ya da tam tersi.

3. Youth hostel kartı gibi bir şey var ondan alabilsen iyi olur. bazı hosteller sadece onlara özel.

Yalnız da tadı çıkar vazgeçme sen =) Bol bol not tut.
İyi yolculuklar.
  • silgisayar  (24.08.10 13:51:39) 
Dostum dönüşü uçakla yaparsan zaman kazanırsın gerçekten de. Hatta sana birkaç ucuz uçuş buldum, rotanı ve dönüş tarihini ona göre ayarlayabilirsin:

14/09 Paris-İstanbul Pegasus 60 €
20/09 Amsterdam-İstanbul Sun Express 35 €
14-15-16/09 Milano-İstanbul Blu-Express 55 €
16/09 Barcelona-İstanbul Vueling 60 €
14/09 Charleroi-İstanbul Jetairfly 80 €

Ben ilk bakışta bunları buldum. Biraz daha ayrıntılı ararsanız, çok ucuza tek yön uçuş onunla dönebilirsiniz, vaktinizi de gayet efektif kullanmış olursunuz.
  • natura horror vacui  (24.08.10 14:30:15) 
@natura horror vacui sun express'in amsterdam'dan istanbul'a direk seferi yok.ams - izm , izm - ist şeklinde.baktığın 35€ izm - ist fiyatı.doğrusu ams - izm : 99€ , izm - ist : 35€. yani toplam vergiler dahil : 154.99€


  • halauykusuz  (24.08.10 15:59:03) 
@halauykusuz

haklısınız. gözden kaçmış. ama arkadaş zaten aslen ankara'ya dönecek olduğuna göre, izmir'e uçup oradan ankara'ya otobüsle falan geçebilir. ya da şöyle bir opsiyon daha var mesela, hem hollanda'ya da yakın, rahatlıkla fransa-belçika-hollanda-batı almanya yapılabilir:

14-15-16-17-18-19/09 düsseldorf-istanbul condor 49 €
  • natura horror vacui  (24.08.10 16:37:25) 
2) ankara-istanbul-yunanistan-italya hattı hem çok yorucu olur hem de vapurdan dolayı cebinizi yakabilir.ben derim ki (eğer yunanistanı gezmek istemiyorsanız) istanbul'dan trenle sofia'ya geçin,oradan easyjet'le 24 euroya milanoya uçun.böylece yaklaşık 15 saatlik kara ve 15 saatlik deniz yolculuğundan kurtulmuş olursunuz.

illa deniz yoluyla gideceğim derseniz,çeşme-italya feribot seferleri de mevcut.aklınızda bulunsun.

unutmadan;sofia-milano uçakla 55 dk.
  • p a t r i o t  (25.08.10 04:59:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.