[]

kedimi Ankara'dan İstanbul'a getirme adına tavsiye/yardım isteği

bir tane kara-kedim var da transfer etmem gerekiyor oradan buraya... ben istanbul'dayım kedi ankara'da :)

pamukkale kıllık çıkardı, 2 aylık kedi için aşı ve sağlık belgesi bla bla istediler vs..

pet nakillere sırtımı dayamadan önce şansımı burada denemek istedim. buradan ekmek çıkmazsa pasta yiyeceğim... o konuda da deneyimlerinizi dinlemek isterim tabi..

edit: kedinin yaşı (önce: 2 haftalık)
edit: coğrafik bilgi

 
Kamil Koç, Varan, Ulusoy.. Özellikle Ulusoy ve Varan'ın kedi köpek kafesi için özel havalandırmalı yeri var, Kamil Koç'da kabul eder. Ayrıca 2 haftalıksa eğer sokun çantanıza, plegicil diye bir ilaç var veterinere danışıp damlatın ağzına ne kadar damlatılalacaksa mutlu mesut bir yolculuk geçirin, kimseye de söylemeyin kedi olduğunu, gece yolculuğu yaparsanız daha kolay :)


  • soufigay  (23.08.10 02:42:03) 
sanırım kişi yanına kediyi alamayacak kargo ile yollaycak?

eğer siz taşıyacaksanız ulusoy'da bir bayanın kafesi ile kediyi ayağının altında götürdüğüne şahit olmuştum.
  • ronaldo17  (23.08.10 02:50:48) 
treni de bir araştırın bence. ne zaman trene binsem kedisi olan birine rastlarım.


  • cashkopat  (23.08.10 03:12:26) 
tren derim.. biz öyle getitmiştik birkaç sene evvel avuç içi kadar bir kediyi.. gerçi, o zaman da gelip sormuştu görevli kadınlardan biri "nerde bunun karnesi" falan diye ama, kediyi görünce birden yumuşayıvermişti (hatta tutup kondüktöre falan gösterdi kediyi eheh).. yani o gün bizim şansımıza mı böyle bir müsamaha gösterilmişti bilmiyorum ama, üstteki arkadaş da yazmış hep görüyorum kedili birilerini trende diye.. bir araştırın, olmazsa binin gitsin kutuya koyup.. trenden atacak halleri yok ya kediyi, zaten bayağı bir sonra geliyorlar kontrole..


  • vercingetorix  (23.08.10 05:04:50) 
Alakasız ama 1 aylık olduğunda falan veterinerden bi kafa kağıdı çıkarttırın, vet zaten verecektir ama vermezse de isteyin. Bu tür işleri çok kolaylaştırıyor.


  • thefin  (23.08.10 09:41:21) 
çok yakın zamanda ankara ekspresiyle kedimi ankaradan istanbul a getirmeyi planladım. fakat elimde kediyi gören yetkili biri "yassah arkadaşım" zihniyetiyle almadı bizi. müdürlere kadar çıktım almadı. ben de biletimi iade edip doğu ekspresine örtülü kuşetli aldım. bu trende evcil hayvanlar için kargo bölümü var. ama ben bayan olduğumdan kompartımanımda kimse yoktu. yetkili de sağolsun kimse şikayet etmezse kedi yanınızda kalabilir dedi. kapımı kapattım, kedimi çıkardım. iyiydi. fazladan 5 lira mı 10 lira mı ödüyorsunuz kedi için.


  • demirlisomya  (23.08.10 10:57:49) 
arkadaşlar, bağışlayın ama kedinin yaşını yanlış yazmışım. 2 haftalık değil 2 aylıktır..

bu arada malesef ben istanbul'da olduğum için kedinin bana gelmesi lazım. tek veya birileriyle. hatta siz sevgili yazarlardan yok mudur oradan buraya bu aralar gelecek olan :) aracınıza atsanız, böyle yorulduğunuzda kenara çekip biraz kedi sevseniz felan :p

yine de tabi bu garanti olmadığından diğer cevap veren arkadaşların cevapları da şu an bi yandan incelemeye, sindirmeye başlıyorum.
  • matrix  (23.08.10 11:41:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.