[]

jandarma astsubaylık

merhaba herkese bi konuda,konuya vakıf olanların bilgisine ihtiyacım var.jandarma astsubaylık için sınava girdim.6 aylık temel kurstan sonra göreve başlayacağımız söylendi.yazılı sınav,mülakat,spor,sağlık raporu vs vs hepsini geçtim.şimdi bu noktada bikaç sorum olacak.inşallah aynı sınavla astsubay olmuş veya bu işleri iyi bilen birileri vardır

1- sıralamam 326.yedek.tahminim 500 tane asil var.bana sıra gelir mi?
2- nisanda okulun başlayacağı yazıyor açıklamalarda.bu temel kursla astsubay olanların eğitim süreci nasıl oluyor?


3- jandarma astsubaylık hakkında sahip olduğunuz bilgi ve birikimleri paylaşırsanız sevinirim.ben iyi mi ettim yoksa kötü mü? bide bu jandarma astsubaylar nasıl çalışır,genel olarak ne iş yaparlar?

şimdiden teşekkürler

 
oncelıkle bu duyuruna pek cevap donecegını sanmıyorum , yamulabilirim de ancak gordugm hıcbır astsubayın eksisozlukten haberı yoktu. şansın az umarım bekledigin gibi net cevaplar doner.. tanıyıp gordugum kadarıyla ne iş yaptıkları hakkında bilgi vereyim belki işine yarar.. askerliği jandarma komando astegmen olarak yaptım hem jandarma okul komutanlıgında hem de egitim birliklerinde gordugum kadarıyla anlatayım..

1- sıralaman cok geride 500 asilin içerisinde 326. yedeklik pek olası degil gibi..bu kısım genel sınav tecrubeleriyle gotumden salladıgım dusuncem..
2- egitim sureci bol spor + askeri egitim içerecektir..
3- iyi mi kotu mu bu senın hayattan beklentilerinle ilgili bir durum .. kimisi ayda 100000 tl de alsa yapmaz bu işi kimisi cok isteyerek ve severek yapar.. orneklerını gıdersen eger gorursun.. ne is yaptıgın gorev yerıne gore degısır .. genel olarak her ısı yaparlar. kendı ıcınde bransları da mevcut bu da etkiler ne yapacagını , bandocusu , turızm jandarması , komandosu , cezaevi , trafik bla bla.. oyle spesifik bir is bekleme.. aldıgın brans egitimleri sekillendirecektir yaptıgın işi..
komando okulunda bize egitim veren astsubay egitmenler vardı , sadece egitim vermekten mesulduler.. trafikte olanları devriye gezer , kacakcılıkta olanlar bu ısle ugrasır , bandocusu farklı sey yapar , istihbaratcısı baska sey yapar , jandarma komandosu operasyona gider , pusu atar , karakol bekler bla bla bla binlerce sey.. ozet olarak egitim sonrası oncelıkle brans ayrımı yapılır herhalde daha sonra gorev yerınde sana verılecek gorev neyse onu yaparsın , bu sırada degısık egıtımler alıp gorev yerını degıstırırsın fılan fılan.. hersey olabilir...

umarım detay bilgilere sahip birileri cevap verir sana , cok sıkıntı cekecegın muhakkak..
kolay gelsin..
  • kennym  (23.08.10 03:29:26) 
Kazanırsanız şayet ömür boyu asker olacaksınız.
Zor bir ihtimal ama bu işler birazda kısmetle. Bakarsınız önünüzde ki asil üyelerin adresleri yanlıştır veya üniv. başka bir bölüm kazanmiştırda gelmemeiştir mesela yani...

Nasip işte gelmeyecekleri tutarda size isabet ederse...
İş bölümü vardır. Kıl adamlar çoktur. işini 4+4 lük yapan insanların yanına düşersen helal ekmek elinde.
en zor jandarmalıktır. şehir-ilçe-köy-mezra-dağ-taş - her zaman göreceğin şeydir.En zor meslektir. Bakış açınızı değştirip "Peygamber Ocağı" der ve sıkı sıkı çalışırsanız, gözünüz harama kaymazsa, Rabbim her zaman yanındadır.
Olaki kazanırsanız, her türlü zorluğa göğüs gerebilmeniz lazım.
Hadi bakalım hakkınızda hayırlısı olsun.
H
  • o_bir_gül  (23.08.10 12:23:48) 
teşekkür ederim :)


  • demirr  (24.08.10 04:39:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.