[]

macbook

2-4 yillik urunler 800-1200lira arasi

800 liraya satilanlarin tamaminin pili bitik. pili 2-4 saat arasi gidenler 1000den basliyor. peki mantikli mi o kadar sene kullanilmis aleti satin almak? aletlerin tamiri cok pahali ve 18 yilldir bilgisayar kullanmama ragmen iphone disinda kullandigim tek apple urunu macintosh oldu, yok imac degil bildigin eski monochrome kutu.

yani donanimsal bisi olursa kendim tamir edemem diye tirstiriyor.

almayi dusundugum bu, kafama yatiyor: 1gb ek ram takacagim.

www.sahibinden.com?

 
ben almazdım. 1200 lira ikinci el bir bilgisayara yatırmak için fazla bir para bence.
bir de, normal macbook ların kasası çok dayanıklı olmuyor diye duydum. aluminyum pro olsa düşünülebilir.

  • chavezding  (22.08.10 21:54:13) 
1200 fazla evet ama bilkomun yaptigi hayvani kazikla TRde sifiri 4000tl yapiyor. hesabimda 750 var en fazla 200-250 daha cikarim macbook icin o yuzden kafama yatti bu.


ama 1 mayistan beri ilanda ya satildi ya da bi pislik var isin icinde gibime geliyor
  • erich  (22.08.10 21:59:56) 
1000 usd'ye sifirni abd'deden alsan? yani giden biri varsa tanidigin...

ektekine baktim: pili yakinda olecek (omrunu doldurmak uzere), optik surucusu calismiyor, icinde hd'si olmayan kutu var ne gerekse disaridan fw drive baglamis, bir sebepten topcse'i degistirmis, hadi remote'u bosver zaten kim kullaniyor ki?

bende onunkinden 9 ay eski macbook pro var, gecen pilini degistirdim o kadar. ha bir de fanlari degisti ama garanti suresi icindeydi, para vermedim. ayrica bundan once macbook'un atasi ibook kullanmistim plastik case, hala calisir.

diyecegim o ki bu kotu kullanilmis gibi geldi bana. 750'ye degmez.

edut: ah bi de bunlar 2 gb'den fazla ram'i desteklemez, bosuna ram masrafi yapma. yine abd diyecem ama orda hakiki az kullanilmis ikinci eller yari fiyatina gider. yani bir temas noktan varsa kacirma. bazan duyuruya da dusuyor
  • no avalon  (22.08.10 22:06:29 ~ 22:09:13) 
hmm 2gbdan fazla desteklemiyorsa isimi gormez 3gb lazim.. hesapta 750 tl var iken baska bahara kaldi desene...


peki bunlara ne dersin?

www.sahibinden.com?

www.sahibinden.com?
  • erich  (22.08.10 22:14:00 ~ 22:15:51) 
no avalon, 2 gb üstü desteklenmez demişsin ama apple store'da 4 gb ile sipariş edilebiliyor? standart 2 gb ama seçtikten sonra gelen configure kısmında 4 gb seçeneği var.

bir de, fırsat olsa yapardın herhalde ama yine de hatırlatayım, amerika olmasa da olur, avrupa'da filan yok mu bir tanıdık, tanıdığın tanıdığı filan abi? böyle ikinci el uğraşacağına, hele bir de öğrenci bulursan eğer öğrenci indirimi ve vergi iadesi ile birlikte burada 2. el aldığın paraya cillop gibi sıfırını alırsın ya. vallahi içim yanıyor burada mac'lere verilen paraya.

edit: avrupa için abartmışım biraz evet. amerika'dan alınırsa ikinci el fiyatına gelir bence ama.
  • dekila olmeka  (22.08.10 22:59:02 ~ 23:02:11) 
dekila olmeka o yazdigim modeli ile sifir arasinda baya bi fark var ben de okumustum 2gb ustu desteklemedigini.

ayrica evet italyaya gitme ihtimali olan bi tanidigim var vergi indirimiyle farkedebilir bir bakayim
  • erich  (22.08.10 23:20:15) 
ha eski tip macbook olduğu için mi desteklemiyor 4 gb? ben genel olarak macbook'larda (pro olmayanlarda) olmuyor sanmıştım, o yüzden şimdiki modeli örnek verdim 4gb diye. pardon :)

ilandakini de 1000 lira görmüşüm, tekrar pardon, pek yardımcı olmuyorum galiba. neyse kolay gelsin :)
  • dekila olmeka  (22.08.10 23:30:25) 
@dekila, yeniler destekliyor ama linkteki ilk cikanlardan... 4 senelik alet, ben de ayni zamanlarda almistim ondan biliyorum :)) yoksa simdikilerin en az 4 gb desteklemesi lazim

@erich, son iki post ettigin daha mantikli, en azindan 1000 tl'yi cope atmamis olursun bence. ozellikle beyaz olani arastir derim, ozelliklerine gore daha yeni bir makine
  • no avalon  (23.08.10 09:58:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.