[]

kreş/anaokulu açmak

selamlar cumartesi evinden yayıla yayıla duyuru gezen gençler,

bugün yine işteyim, daha 6'ya kadar da buradayım. gelmek isteyen olursa bir çay kahve bir şey ikram edebilirim. ama esas mesele bu değil.

az önce oturup "olmuyor böyle" derken, kreş/anaokulu açma fikri geldi aklımıza. eldeki malzeme 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 psikolog, 2 vasıfsız işsiz. belki bir de sıksak 20bin tl. bu malzemeler, anaokulunu açmak için gerekli şeylerin ne kadarlık kısmını karşılar?

bir başka deyişle, bir anaokulu/kreş açmak istesek, bunun yasal prosedürü ve onun dışındaki teknik/mali/insan kaynağı gereksinimi nedir? bilen var m'ola?

her türlü bilgiye açık bir soru efen'im. kendi çalıştığı yerden örnek/deneyim paylaşmak isteyen olursa hepten güzel olur. somut bir şeylere de ihtiyacımız var sonuçta.

 
net bilgim yok ama, arkadaşalarımın arkadaşları 100bin tl'yle kreş açmayı düşünüyolardı. tabi belki de lüks bişey yapcaklardı bilemiycem orasını.


  • entropik  (21.08.10 14:56:27) 
mevcuda göre ana sınıfı öğrt., müzik, resim öğrt., fizyoterapist falan da lazım. Ayrıca semtine, binasına göre kiralar değişir. 20 bin liraya çini döşemesi bile zor görünüyor. Eğer anında öğrenci bulunamazsa o paraya hiçbir şey olmaz.


  • haggi bulut  (21.08.10 15:03:07) 
20 bin liraya açılır ama ancak istanbul dışındaki illerde bir küçük villa tutulacaksa ucu ucuna yeter bu para, tez vakte kara geçilmezse de çalışanların parası çıkmaz. yasal prosedürleri de uzun mevzu, sosyal hizmetlere mi yoksa meb'e mi bağlı açılacak, kaç yaş arası çocuk alınacak, binayı tamamladıktan sonra müfettişler milyon tane ıvı zıvırdan onay vermeyecek vs. son derece kıl bir nokta da artık hemen hemen tüm okul öncesi öğretmenler atandığı için devlete, öğretmen bulma sıkıntısı tavan durumda ve bulduğunuz öğretmenler de büyük ihtimal kalitesiz çıkacaktır.

kısacası çok yakınen bildiğim bu durum için, bulaşmayın derim.
  • tekosin  (21.08.10 15:10:03) 
@entropik
100bin tl normal bir miktar gibi görünüyor bence, lüks olmadan da o kadar masraf olur sanırsam.

@haggi bulut
ya zaten şu an hepimiz üniversite mezunu ve fakat kısmen işsiz, kısmen yeni işli insanlarız, dolayısıyla söylediğim miktar da hepimizi ters çevirip sallasan dökülecek maksimum para (ki o bile zor). dolayısıyla işin devamı krediye bakar, orası açık.
  • supercalifragilisticexpialidocious  (21.08.10 15:11:11) 
açılacak yerde yangın merdiveni olması şartı vardı diye hatırlıyorum.


  • sutlu nescafe  (21.08.10 21:20:59) 
@tekosin

"içeriden" veya yakından bilen birilerinden bir şey duymak iyi oldu, sağol. çevremiz itibariyle insan kaynağı şu an en kolay şey, bürokrasiden korkuyoruz en çok zaten :-/

@sutlu nescafe
o kolay, tükanı açalım, marangoza yaptırırız onu da =p
  • supercalifragilisticexpialidocious  (22.08.10 23:29:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.