[]

ebeveyn ikna etme sanatı

motorsiklet konusunda ne gibi bir yol izlemeli? (sorun güvenlik)




 
fobim falan var de arabada huzursuzlanıyorum midem bulanıyor vs. (: bana öyle oluyor o yüzden motor alıcam sanada kolay gelsin gazan mübarek olsun :D


  • chwn  (21.08.10 14:08:33) 
yok yahu daha zorlu bir süreç beni bekliyor. kutunun içinde gitmek daha güvenli diye düşünüyorlar. bu arada scooter olacak olursa.


  • sarper361  (21.08.10 14:09:40) 
o zaman yolda da yürümeyelim de. ben bugun motora binemezsem belki daha başka şeylere karşı da korkak büyüyeceğim de. bana bugun almayacağınız sukutur bana yapabileceğiniz en büyük kötülük olacak bilinmez... de.


  • advest  (21.08.10 14:31:29) 
bende de motor uktesi var ama ebeveynlerden önce kendimi ikna edemedim daha şu güvenlik olayına.
ama motor forumlarında yaptığım kısa araştırma sonrası yapılan kazaların neredeyse tamamında bir ihmal, risk alma veya şansını zorlama olmuş. ve motor sürücüsü de bunu kabul ediyor. demek ki aşırı dikkatli olursan, risk almazsan kaza riski inanılmaz düşüyor. motor forumlarında şöyle bir kitle de var ki büyük moral veriyor; adam 15 senelik motor kullanıcısı ve kazası yok. gel de çelişme :D

  • sttc  (21.08.10 16:00:25) 
büyüdüğünde alırsın kasma. ben öyle yaptım. o zaman da harbi büyümüşüm arabaya alışmışım motorla dona dona gitmek falan pek uygun gelmedi bünyeme. motora yazın binilebilir bak onun dışında zor..


  • ozdek  (21.08.10 16:07:06) 
alma bence. istanbul trafiğinde çok tehlikeli.


  • tulkas  (21.08.10 18:55:29) 
eskişehir ve bursa için.


  • sarper361  (21.08.10 19:10:05) 
dikkatli olucam vs gibi vaatlerle gidersen bence ikna etmen çok zor. bence ilk once arkadaşının motoruna bindir o duyguyu tatınca neden istedigini anlıyorlar bence ( gidipte spor motosiklete bindirme tabi mumkunse scooter veya touring tarzı bişey olsun :D ) en azından bizimkiler bindikten sonra daha sıcak bakmaya başlamışlardı. sonra aksesuarcıya gotur dizlik kask dirseklik eldiven birde o sırtı saran sert olayı falan goster deki anne baba ben bunları giyiyorum bu aleti surmenin en iyi egitimini alıcam dersen guzel bir konusma ile bence ikna olurlar. hele scooter diyorsun eskişehir ve bursa da ulaşım için biçilmiş kaftan bence. bir de ilk başlarken oyle otoyol a çıkmama teminatı falan verirsen belki daha kolay olur ikna etmek :).


  • rakim efendi  (21.08.10 20:08:31 ~ 20:09:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.