[]

Vücut geliştirme hakkında ?

sevgili romalı kardeşlerim.

şimdi ben oldukça kilolu bir insanım. vücut geliştirme salonuna yazıldım. ve hoca bana 4 x 20 set/tekrar ağırlıklı bir program hazırladı. omuz vs gibi zor hareketlerdede 3 x 10 set/tekrar şeklinde. şimdi sormak istediğim şu.

bana hep yapabildiğin ağırlığı yap diyorlar. şimdi minimum ağırlıktayken çok rahat 4 set yapıyorum. ama ağırlığı bir kademe yukarı arttırdığımda 2. setten sonra 3. sette 10 - 15 yapabiliyorum en fazla. 20 olması gerekirken olmuyor. ben bu durumda ağırlığı düşürüp kaldığım yerden devam mı etmeliyim; yoksa aynı ağırlıkta kalıp, dinlenip diğer set'e geçip 20'ye kadar yapabildiğimi mi yapmalıyım.

bunun haricinde konu ile ilgili arkadaşlar işime yarıyacak ufak tiyolar da verirlerse çok müteşekkir olurum. şimdiden çok teşekkürler.(uzun oldu biliyorum :))

 
bir ağırlıkta çok rahat 4 set yapıyorsan o ağırlık azdır. 3. sette 15 yapabiliyorsan o ağırlıkla devam et. ayrıca niye 20 tekrar orasını anlamış değilim. ne yaptığına da bağlı ama detaya girmemişsin.


  • cro magnon  (21.08.10 01:22:10 ~ 01:22:24) 
ilgilizce isimlerini bilmiyorum ama yatarak gögüs yukarı kaldırma diye bir hareket var. burda 15'de kitleniyorum.

ayrıca tam olarak nerde duracağımı nasıl bilebilirim. kaslarımı gereksiz zorlarsam küçüleceğini de duydum. bunun sınırı nedir.
  • maden suyu  (21.08.10 01:25:08) 
muhtemelen definasyon için çok fazla tekrar önerilmiş.
benim gördüğüm, yaptığım ağırlığı düşürüp hiç beklemeden devam etmek olmuştur.
bu arada gerçekten hiç yormuyorsa bu setler ilerleyen günlerde ufak agırlık artışları yapılabilir.
  • quiet thunder  (21.08.10 01:26:33) 
ilk 2 seti düşük yap, diğer iki seti yüksek yap?


  • sanal uyku  (21.08.10 01:27:38) 
birde bazı arkadaşlar çok hızlılar. yani şap şup hemen kaldır indir hop bitti :) yavaş olanı daha yararlı denilsede ben yavaş yapınca bazen set'i tamamlayamıyorum. hızlı yapınca tamamlayabiliyorum. hangisini tavsiye edersiniz. doğru olan nedir.


  • maden suyu  (21.08.10 01:28:58) 
kaslarını zorlamaktan korkuyorsan geliştiremezsin de. vücut geliştirme "rahat" yapılmaz. hangi ağırlık ağzına sıçıyorsa o ağırlığı kullanırsın. ilk iki sette 20 tekrar yapabildiğin ağırlık da yeterli ağırlık değildir normalde. hoca sana öyle vermiş, hoca daha iyi bilir deyip geçiyorum.

çok yavaş olma, çok da hızlı olma. ortasını tuttur.
  • cro magnon  (21.08.10 01:29:25 ~ 01:30:08) 
az ağırlık çok tekrar yağ yakmaya yöneliktir.


  • flexin  (21.08.10 01:45:48) 
her set tekrar sayısını azalt ağırlığı artır. misal
1.set: 20 tekrar 3kg.
2.set: 18 tekrar 5kg.
3.set: 15 tekrar 8kg. gibi
  • pposeidon_1  (21.08.10 09:02:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.