[]

HDD'yi değiştirdim, işin içinden çıkamadım!!!..Nooolur yardım edin :(

Eski hdd'mi bad sector arızası nedenyle garantiye yolladım. yerine geçici olarak samsung marka 160 gb samsung HD160JJ marka hdd verdiler. kablolarınıda orda takıtılar. daha sonra win xp yükleyin dediler. eve getirdim. pc'yi açtığımda windows xp'yi yüklemeye başladığımda ''kur donanımınızı inceliyor'' diyor ve anında ekran kararıyor. 15-20 dk. beklememe rağmen düzelmiyor. bnde cd'yi çıkardım. pc'yi restart ettim.. pc başlarken 3-4 sn.liğine''fedora 10'' die bişi çıktı sonra tekrar siyah bir ekrana döndü. 1 tane imleç yanıp sönüyor. onuda yaklaşık yarım saat kadar bekledim. yinede bişi olmadı. neler yapmam lazım? bios hdd 'yi görüyor. neler yapmalıym?




 
master slave olayı nedir?


  • wagner love  (21.08.10 00:42:24) 
hard disc vs gibi donanimlarin arkasinda minicik bir u seklinde zimbirti vardir ignemsi. o aleti master veya slave yapmaya yarar.
aleti nasil bagladiysaniz o u seklindeki zimbirtiyi da ona gore cikarip takmaniz dogru sekle getirmeniz gerekmekte.

tabi ben bunu en son yillar once yapmistim, degismis midir bilmem ahah
  • la traviata  (21.08.10 00:55:20 ~ 00:55:44) 
kabloları nasıl orada taktılar ? verdikleri HDD SATA mı? IDE mi? Bilgisayarda CD ve HDD aynı kablo üzerinde mi bağlı?


  • janavarorion  (21.08.10 01:00:08) 
mükkemmellik ayrıntı da kardeşim :) adam fedora 10 diyor linux yüklü bir HDD verilmiş sana :) sıfır değil bence senin bir linux cd si ile yada çeşitlik çekillerde hdd nin formatını fat 32 yada ntfs e döndürmen lazım int3 tür şu an senin format cd den çalıştırılan işletim sistemlerinde bu işi yapabileceğim partion manager programı mevcut oluyor


  • bananeasktan  (21.08.10 01:11:20) 
Sabit diskin SATA, yükleme yaptığın XP cd'si de SATA destekli olmayan bir disk olabilir.


  • pass  (21.08.10 01:14:24) 
hdd sata.. cd ve hdd aynı kablo üzerinde bağlı. ve ilginç bişi daha. hdd'ye bağlı iki kablodan birini çıkarınca (normalde ''ku donanınımızı inceliyor'' kısmında ekran kararırdı)
normal windows kurulumu devam ediyor ama hdd'yi göremdiği için kurmuyor. şimdi benim yapacağım masterse slave, lave ise master'e getirmek öylemi?

  • wagner love  (21.08.10 01:45:24) 
sata sürücüleri entegre edilmiş xp edin, onunla kurmayı dene.Windows xp çıktıgında sata diskleri desteklemiyordu.

www.google.com.tr
  • karabasmayan  (21.08.10 02:13:19) 
bios menüsünüde sata desteğini kapat.
ayarları kaydedip çık.

  • janavarorion  (21.08.10 02:23:02 ~ 02:23:28) 
beceremedim :/
neyse size çok teşekkür ederm arkadaşlar.. :)

  • wagner love  (21.08.10 03:37:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.