[]

kedicik

annem dün sokaktan yavru bir kedi getirmiş, en fazla 25 günlüktür diyor.(aynı şehirde değiliz)

pek iştahı yokmuş dün ağırdı diyor süt içmemiş sadece uyumak istemiş bugünde zayıflamış gözüküyormuş ama hala iştahı yokmuş.

yanına gidip sevmeyince miyav miyav diyip duruyor.

bir sorunu olabilir mi? nasıl besleriz pek tecrübemiz yok. akışına mı bırakalım? kendi acıkıp yermi bişiler.

not: sokakta çocuklar oynuyormuş kediyle acaba kötü birşeyler yedirmiş olabilir mi ki acaba diye düşünüyorum sıpalar

ne iyi gelir ne kötü gelir. aşı felan yaptırmak gerekir mi? periyodik neler yapmak gerekir.

 
  • orpheus  (20.08.10 15:38:02) 
mümkünse bir sütanne bulmak çok iyi olur. aşı için en az 2 aylık olması gerek. yapılacak en iyi şey bir veterinere kontrol ettirmek ve bir sütanne bulmak. eğer siz (yada anneniz) bakacaksanız her gün en az bir kere karnını ılık ve ıslak selpakla silip çişini yaotırmanız gerekir. bir de ufaklık 2 aylık oluncaya kadar süt (düz inek sütü değil kedi yavruları için olan katkı maddeleri katılmış besinler) ile beslenmesi lazım. yine de bulursanız sütanne en iyi bakan insandan da iyi bakar ona.


  • felagund  (20.08.10 15:56:09) 
kendiniz bakıp büyütmeyi mi düşünüyorsunuz yoksa bir aile bulmayı mı tercih edersiniz? iki ihtimal için de Facebook'taki hayvansever ve pet edindirme gruplarına yazabilirsiniz, hatta adminlerine söylerseniz duyuru olarak geçebilirler "sütanne aranıyor" ya da "yuva aranıyor" diye. birkaç tane olacaktı benim de üye olduğum; ilginizi çekerse bir pm kadar uzaktayım.


  • hjarteblod  (20.08.10 16:23:07) 
yanında kimse yokken miyavlaması normal. içgüdüsel olarak annesini çağırıyor. bir süre öyle devam eder. imkanınız varsa normal kedi boyutlarında bir peluş oyuncak koyabilirsiniz yanına, o bir süre daha oyalar.

beslenme konusunda, kesinlikle pastörize sütü olduğu gibi vermeyin. mutlaka vereceğiniz süt yarı yarıya sulandırılmış olsun. onun sindirim sistemi bizim içtiğimiz sütü sindirebilecek durumda değil, ciddi sıkıntı çıkabilir. bir de veterinerlerde konserve bebek kedi mamaları bulunur, onları da biraz sulandırıp cıvık hale getirerek mümkünse şırınga ile ağzına verebilirsiniz.
  • robin crusoe  (20.08.10 17:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.