[]

türkiyede şu sporu yapacak yer var mı?

"mountain bike downhill" diye geçiyor adı. videosu altta.

bisikletle dağ gezintisi değil ama aradığım, profesyonel bisikletlerle, kask, koruyu ekipman vs ile, tehlikeli parkurlar vs..

var mı TR de yapan bir organizasyon veya parkur?

www.youtube.com

bir kaç kemiğimi kırasım geldi :)

 
Ankara da eymir gölüne ilk defa gitmek isterken gölün etrafındaki ormandan göle inememiştik. Bi amca da sağolsun(!) "kepçe şurdan yeni yol açtı odan inin" demişti. Ve istemeden buradaki sporun sahasında bulmuştuk kendimizi. Kemiklerimizi sağlam sevdiğimiz için bu hızda kullanmamıştık ama bisikletleri "AGD" dedirtecek cinsten bir yoldu.
Orayı tavsiye ederim. Tam olarak buna uygun ama etrafı ağaçlık değil.
adres: kepçenin yeni açtığı yol eymir gölü/ankara
  • dream eater  (20.08.10 04:49:46) 
Aslında tekrar düşündüm de, Ankara'da ahlatlıbelin ve odtü arazisinin bazı kısımlarına bu parkura uyan yerler çok. Ben sadece eymire girme talihsizliğinde bulunduğum için aklıma ilk orası geldi :)
Mesela ahlatlı belde çankaya dinlenme tesislerinin içine girer. Ağaçlığın arasındaki patikaya saparsan böyle deli yokuşlu bozuk yollara ulaşıyorsun. Hatta yolun ucu da konya yolunun 50 metre üstü(yükseklik oalrak üstü).

Çift amortisörlü ve ağır olması gereken bisikletlere ihtiyaç olduğunu biliyorum. Ama organizatör ve koruyucu ekipmanlar hakkında fikrim yok.
redbisiklet.com sitesinden bu dükkanın iletişim adreslerine ulaş. dükkan sahibine sor. Yardımsever bi bisikletçidir. Başka bir şehirdeysen dahi parkur tavsiyesi verebilir.
  • dream eater  (20.08.10 04:54:04) 
İstanbul'da belgrad ormanında bunu yapanlar var diye biliyorum.


  • purpurum  (20.08.10 10:53:47) 
aslında ekipman kiralayacak organizasyonın olması daha önemli. zira profesyonel bir spor olduğundan bisikletler çok pahalı.
cevaplar için teşekkürler

  • sttc  (20.08.10 14:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.