[]

italyada okumak vol.2

17 yaşındayım. sadece evet veya hayır cevabı bekliyorum. danışabilicek başka kimsem yok bu konuyu size güveniyorum bu yüzden.

-yeşil pasaportum var.
-lisenin son senesini okuyup barajı geçiyorum.
-herhangi bir üniversiteye yazılıp devamsızlık hakkını doldurmadan seneyi bitiriyorum.
-bu iki sene içerisinde başka birşey yapmadan sadece hayvan gibi italyanca kasmaya -odaklanıp italyanca öğreniyorum.
-italyadaki dil sınavına girip geçiyorum(burası kesin değil tabi)
-italyada bi yandan çalışıp bi yandan okuyorum

böyle plan yaptım. bir yeri atladımmı? tabi yazarken kolay ama italyancayı öğrendiğimi ve sınavı geçtiğimi varsayarak yazıyorum bunları.

buna göre ayarlıycam kendimi ona göre kesin bi cevap verirseniz sevinirim.



ek: hadi madem açmışken duyuruyu yer kirliliği olmasın alakalı diğer sorumu da sorayım;

emin olmamakla beraber Politecnico di Torino adlı üniversitede okumayı düşünüyorum. alırmı beni bunlar? ne kadar para isterler? iş imkanları da sunuyorlarmış okurken part-time saati 10£ dan. hem çalışıp hem okusam bu para götürür mü beni?(aileden de para gelicek tabi). bir tek bu üni yi inceledim başka varsa onu da önerebilirsiniz. bunda da kesin bir cevap olursa çok güzel olur. yemek-yatak masrafı dışında üni ne kadar istiyecek?


not: italyada akranım birkaç tanıdık var. hani referans muhabbeti olursa yardımcı olabilirler ne bilim. yine hiç alakası olduğunu sanmıyorum ama rotary de yönetici kısmısı tanıdıklarım var. baba parasıyla okuyabilicek durumda değilim bu yüzden şartları zorlamaya çalışıyorum. paran yoksa unut o işi demenizi istemiyorum. para yok değilde yani az işte ne biliyim. ne kadar gerekli olduğunu da bilmediğim için tam birşey söyleyemiyorum. vol.1 şurda; (git: 166915).

zaman ayırıp okuyup cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

 
17 yaşındayım. akranın olarak düşündüklerimi yazayım.

yerinde olsam ve imkanım olsa, hayatım buna elverişli olsa düşünmezdim. tabi italyanca öğrenme ve planlamadığın, sonradan ortaya çıkacak şeylerin büyük zorluğunu çekeceksin. ama kararında yılmazsan ve girişkensen türkiye'de eğitimini bitirmekten daha önde başlayacağına eminim ülke şartlarını göz önünde tutunca.

evet yani. kolay gelsin şimdiden.
  • slavez  (19.08.10 19:40:15) 
@slavez italyancayı her türlü öğrenicem zaten gitmesemde. zorlukları da çekmek istiyorum zaten bi yandan. benim maksadım yurtdışında okuyayım iş fırsatı olsun filan değil. üniversiteden sonrayı, iş hayatını filan umrumda değil sadece gezeyim göreyim istiyorum. üniversiteden sonra pek bi anlamı kalmayacak benim için bunlar büyük ihtimalle. emin değilim tam olarak ama böyle gibi. teşekkürler.


  • cagdassalur  (19.08.10 19:46:58 ~ 19:47:26) 
yalnız iyice araştır, dediğin üniversitede iş imkanı varmış ama orası olmazsa benim bildiğim kadarıyla öğrencilere çalışma izni verilmiyordu. ayrıca ben de zamanında almanyaya gitmeye kalktım ama benim vize sorunum da vardı. her neyse almanya ailenin her ay 640 euro gibi bir miktar para gönderebileceğine dair bir teminat da istiyordu bunlara da bak sonra sıkıntı olur.


  • mentuhotep  (19.08.10 20:28:48) 
@mentuhotep dediğim gibi sorabileceğim kimse yok nerden öğrenebilirim bunları tam olarak? konsolosluğa mail atsam yardımcı olurlar mı?


  • cagdassalur  (19.08.10 20:37:51) 
ya burada AOF bile olsa bir sene okuman ya da orada lisede son seneyi okuman gerekiyor.
italyan lisesi mezunu değilsen buradaki düz liseye +1 sene ekliyorlar(dı) tekrar detaylı öğrenmen lazım

Torinoda az biraz zaman geçirmiş biri olarak diyebilirim ki ayda 500 600€ min (insani şartları sağlamak için) ihtiyacın var..
Politoda çalışabilmen için italyanca biliyor olman lazım..Devlet üni. orası ve bi sürü yabancı öğrenci var.. bu yüzden iş için iyi ve şanslı olman lazım.İnglizce yararlı bir dil değil torinoda, kesinlikle italyanca lazım...
tavsiyem bütçen izin verirse bir sene aof yazılıp italyanca kursuna(italyada) yazılman..
  • deneme2  (19.08.10 21:27:02) 
@deneme2 üniversiteye ne kadar öderimn tahminen? kesin olarak bi rakam olmasa da olur kafamda bi fikir oluşsun en azından.


  • cagdassalur  (19.08.10 22:23:33) 
devlet uni.de ailenin kazancına göre harç ödersin (3 kademe vardı fascio1-2-3)
yıllık 300 ila 1000€ tahmini ..

  • deneme2  (19.08.10 22:51:07) 
@deneme2 pm attım.


  • cagdassalur  (19.08.10 23:03:46) 
@karmarulez, dedigin universiteyi yuksek lisans icin duydum bir egitim danismanlik sirketinden arkadaslar isletme yuksek lisansi bakiyordu..cok kolay adam aliyorlar kriterler falan pek yoktu bana cok mantikli gelmedi, iyi bir okul olduguna ve iyi bir egitim alacagina emin misin orada?? Bocconi vs gibi daha iyi okullara baktin mi? Tabi okumak istedigin bolume gore degisecektir hangi universitelerin iyi oldugu.

O is olayi ogrenci olanlara verilan calisma hakkidir..hemen hemen her ulkede var zaten, iste haftalik 20 saat vs calisabiliyorsun. ama okulun sana is bulacagini hic sanmam, bazi okullarda kutuphane asistanligi veya bir alt siniftakilerin sinav ve odev kagitlarini okumak gibi hoca asistanligi yapabiliyorsun ama sinirli tabi bunlar da benim gorebildigim yerlerde. bir de tabi iyi italyanca olmadan olmaz oyle seyler tahminim.

soyle bir site var www.study-in-italy.it ayrintili bakmadim tabi ama sonucta okul/bolum arama gibi secenekleri var, ucretlerle ilgili bilgiler var vs buraya bir bak oncelikle. ben olsam ikinci adim olarak yukarida bahsettigin okulda okuyan turk vs var mi diye facebook'tan arardim veya ilgilendigin herhangi bir okul, bolum icin aynisini yapardim..kendi yaptigim yuksek lisanstan once arastirirken boyle yapmistim ben okullara yazdigim emailler disinda. bir alternatif de okula email atip orada okumus veya okuyan turk ogrencilerin bilgilerini alman olabilir onlara sorarsin ne kadar para lazim, egitim nasil is veya burs bulma olaylari nasil vs vs diye. bir de TEV gibi vakiflara sor yurt disi burslari vardir onlarin genellikle yuksek lisans icin ama illaki lisans icin de vardir.

bir de son olarak su listeye bir goz at universite siralamasi icin italya'daki..tabi bunlarin farkli metodlari var yuksek lisans ve lisans icin farkli vs vs. o yuzden baska sitelere de bak bir dolu universite siralamasi var internette belirli sirketlerin veya yayinlarin.
www.topuniversities.com
  • 2pac  (20.08.10 01:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.