[]

IPHONE 3GS Home Tuşu

Baya öküz gibi terleyen bir insan oldugum için sanırım telefonumdaki, home tuşu bozuldu, kendim 6 dolara ebayden alıp, söküp takıp maceraya mı atılsam? yoksa "bana ne lan telefonun garantisi var yapsın ibneler" diyip turkcell e mi versem?

Turkcell e vermekten korkma sebebim bilmem kaç gün sürecek servis süresi.

Bu konuda deneyimi olan var mı?

 
sökmek için özel aparat gerekecektir sanırım (en azından doğru aparatla hasarsız sökülüyor bu aletler) bir de garanti bitimine çok varsa riske atmayaın garantsini.

tecrübem olmadı ancak turkcelle vermek yerine direk servise gitseniz dahamı çabuk olur?
  • kisa  (19.08.10 09:43:33) 
Ben daha önce turkcell aracılığı ile gönderdim 6 iş gününde sorunum çözülmüş olarak elime ulaştırdılar telefonu , o zaman turkcell call centerdaki bayan turkcell'in genpa ile anlaşması olduğunu (yaptıkları sözleşme gereği 7 iş gününde genpanın sorunu çözmesi veya telefonu değiştirmesi gerekiyormuş ) o yüzden turkcell'e verirsem işlerin daha hızlı yürüyeceğini söylemişti. Yaklaşık bir buçuk sene önce böyle oldu şimdi nasıl olur bilemiyorum.


  • JD  (19.08.10 10:00:54) 
öncelikle turkcell 1 hafta içinde yapıp veriosa hiç ugrasma derim..

illa maceraya atılacam dersen:

bu tuşu değiştirmemiştim 3g ile aynıysa telefonun alt kısmındaki iki vidayı ince bir tornavida maharetiyle çıkartıp ekranına şu araba camlarına yapıstırılan oyuncaklar falan var ya onların vakum seysini yapıstırıp cekiyorsun. tık diye açıyorsun iphone u. sakın ama sakın internetteki gerizekalı tutoriallardaki gibi ince levyemsi aleti alt tarafından tutup kaldırmaya calısma. hem omrunu yersin acıcam diye hem de metal cercevede iz yapabilir. vakum mis gibi.

akabinde ekranı tutan 3 tane kablo vardır. cok kolay cıkarılıp takılabilirler. onları cıkartıp ekranı ayırarak rahat calısabilirsin. sanırsam numarası 3 olan (en son takılan biraz dha buyuktu galiba) ekranın ışıklandırmasını saglayan kablo. olur ki yarın oburgun ekranının ısıgı giderse anla ki o kabloyu iyi takamamıssın. aç tekrar oturt yerine.

home button nasıl değiştirilir konusunda var zaten 3-5 video.. google a how to change iphone home button yazarak bulabilirsin. home button un flex cable dedikleri kablosu da sorun cıkarabiliomus galiba.
  • wilhelm kempff  (19.08.10 11:46:22) 
kendin deneme garanti dışına çıkar telefonun.
ayrıca kendin denerken biyerlerini kırabilir çizebilir iyice boka çevirebilirsin.

ben yaptım ama zaten dağılmış telefonu sıfır ayarına çektim tabiki çin usülü:)
senin hatan olmayan arıza yüzünden garantiden olma.
  • fukka  (19.08.10 17:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.