[]

bisiklet ile otoyola girmek

bisiklet ile e-5 e girsek mesela, kozyatağından kadıköye emniyet şeridinden pırpır gitsek ne olur? ya da altunizade'den bağlansak köprü yoluna ve ordan kızıltoprak tarafına salsak kendimizi... cezası, yakalanma riski, polislerin tepkisi vs nedir/ne olur?




 
cezasi hakkinda bilgim yok malesef ama emniyet seritlerini f1 pisti gibi kullanan dallamalari dusununce o serit pek emniyetli olmaz diye dusunuyorum.


  • dengesiz pamuk  (19.08.10 04:51:44) 
İstanbul'da nasıl bilmiyorum ama İzmir'de polisler pek hoş karşılamıyor; dönüp çıkmanı falan sesleniyorlar megafonla.Başıma geldi de ondan biliyorum, polisler gidince tekrar devam etmekte bi sakınca görmedim.

3 sene önceydi sanırım, Karşıyaka'ya giden tünele girmiştik(çevre yolu) bizi 1.tünelin çıkışında bi sürü adam bekliyordu; hepsi de sağı işaret ediyordu, biz de durduk. Ne yapıyorsunuz falan diye sordular; güvenlik kameralrından görmüşler,ciddi gibi duruyorlardı. Meğersem Recep Bey o gün tünelin açılışını yapacakmış; bi şey yapmadılar ama sadece tünelden attılar; bir de doğuk sularını içtik. :)

Her neyse sonuç olarak oldukça zevkli bi şey. Tabii 16 yaşındaki biri için...
  • maglev45  (19.08.10 04:52:00) 
kozyatagından sonra optimum a kadar emniyet şeridi hak getire. optimum dan sonra goztepeye kadar emniyet şeridi normal şerit gibi kullanılıyor zaten. can sağlığın için tavsiye etmiyorum, minibus yolundan veya caddeden yardır daha iyi.

polisler demezler bir şey gibime geliyor deseler de ne diyecekler, e5 ten çık deseler taam abim goztepeden donerim falan ayagına kızıltoprağa gidersn zaten :P
  • rakim efendi  (19.08.10 05:34:50 ~ 05:38:14) 
kozyatağı tuzcuoğlu köprüsünden minibüs caddesine, hatta sahil yoluna inmek varken e-5'de egzos koklamak neden ki?


  • zaferbey  (19.08.10 09:39:52) 
e-5 kozyatağı-kadıköy tamamen örnek için verilmiş bir güzergahtı, yani tercih etmem ben de sahil yolu ya da minibüs yolu varken :) asıl soru, "otoyola" bisiklet ile girildiğinde sonuç olarak ne olur? en basitinden, geçen gün çok acil kızıltoprak tarafına gitmem gerekiyordu, ve altunizadeden köprü yoluna girip ordan dümdüz aşağıya insem metrobüsü takip eder gibi, taş çatlasın 10 dakikamı alırdı. ama cesaret edemedim(ve geceydi falan, polis molis var mıdır tereddütü ile) o yüzden dolanmak zorunda kaldım gibi... soru dediğim gibi, güzergahtan bagımsız olarak otoyol ve bisiklet ilişkisi hakkında :)


  • xenderoth  (19.08.10 13:40:27) 
tur grupları var sağ şeritten sahil yolundan yardırıyolar onu geçtim alt geçitte polisle yanyana gitmişliğim de var bir şey demiyorlar. ama kötüsüne denk gelince çık yoldan diyebiliyormuş bilmeyen polisler..


  • yuto  (19.08.10 15:39:19) 
hem yasak hem tehlikeli. yapmayin gözünüzü seveyim


  • kedislike  (19.08.10 17:16:13) 
gidersin polis karışmaz.
tek problem can sağlığın üstünden geçip giderler ayrıca motorlarada dikkat et.
bisiklet kaskı araba üstünden geçerse korumaz bunuda bil.
ölüm tehlikesi var yani. türkiyede sıradan bişey nasıl olsa :)
  • fukka  (19.08.10 17:24:57) 
e-5 serbes, istedigin gibi kullan ama otomobillere dikkat. tem yasak tabi.


  • bryan fury  (19.08.10 20:28:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.