[]

Flash bellekten den veri çalacak program

Konuyu daha da açayım. Birisi bilgisayara flash diskini takıyor. İçinde size gerekli .doc .ppt uzantılı dosyalar var. Program sadece bu uzantıya sahip dosyaları çaktırmadan daha önceden belirlediğiniz konuma aktaracak.

Böyle bir şey var mı ? Kesin vardır. yoksa da iş başa düştü.


 
var. uzantıları önceden belirle

bi tane not defteri aç. şu satırları yaz. flash belleğin hangi sürücü olduğundan da emin ol. değişmesin. diyelim ki f oldu. he bi de c ye bi klsör oluştur. adi "gel" olsun

f:
copy *.doc c:\gel
copy *.ppt c:\gel
exit


ve bunu kopyala.bat olarak, yani bat uzantılı kaydet

flash takılınca bunu çift tıkla çalıştır, kopyalama yapılır biter.

işinde klasör varsa ve klasörlere girmen gerekirse cd klasör adı yazmalısın, ve her satırı enter ile ayırmalısın. dosta tek tek komut yazar gibi düşün
  • efruz  (28.11.07 00:21:39) 
usb bellek bilgisayara takılı iken herhangi bir dosya çalıştırabilmem mümkün değil, bilgisayara yaklaşamıyorumz. Sadece önceden program kurabilirim. dosya adları da "çiçeklibahçemizinyollarındayürürken.doc" gibi uzun isimler, klasörler de aynı şekilde abuk subuk. haftalarca dosya adı takip etmek gerekir.

vaktini ayırdığın için teşekkürler.
  • kimlanbu  (28.11.07 00:33:03) 
kopyala.bat'ı zamanlayıcıya koy. diyelim usb bellek bilgisayara 1 saat sonra takılacak ve 5 dakika takılı kalacak. ona göre ayarla işte süreyi. tutturana kadar denersin ;)


  • nihilanth  (28.11.07 00:50:40) 
evet, benim de aklıma geldi. zaten eğer kopyalanacak bişey yoksa, yani bellek takılı değilse açılıp kapanması bi saniye bile sürmüyor. işini garantiye almak için 10 dk da bir çalıştır komutu verilebilir. tutturursa sömürür bütün dosyaları.


  • efruz  (28.11.07 01:01:19) 
Arkaplanda program çalıştırabiliyor musun? Eğer cevabın evetse sana müthiş bir haberim var. :)

Detaylarını hiç araştırmadım fakat Windows yapabiliyorsa üçüncü parti bir program da USB diske erişebilir diye tahmin ediyorum. Sürekli olarak bilgisayara bir "Mass Storage" aygıtının takılı olup olmadığını kontrol eden bir program yazabilirsin. Takıldığı anda devreye girerek belirlediğin işleri yapabilir.

Düşündüm de, okul etrafındaki fotokopicilerde genel kullanıma açık dizüstü bilgisayarlar mevcut. Oralarda varsa bu tür yazılımlar yandık ki ne yandık :)
  • fredi  (28.11.07 01:06:33) 
Zamanlayıcı tekniği fena değilmiş, .bat oluşturunca keşke ms dos penceresi çıkmasa. yakalanma riski oldukça fazla.

Arka planda program çalıştırabiliyorum ama kendisini gizlemesi lazım. En azından kendi penceresini gizlesin, process explorer'a bakacak kadar da paranoyak olmayıversin.

Bu gidişle kendim yazıp salıcam piyasaya.
  • kimlanbu  (28.11.07 01:13:13) 
Yaz hocam. Kendini gizlemesi pek problem olmamalı. Taskman'daki proc list listview objesinin handle'ını bulup oraya "remove item" mesajları yollamak söker mi acaba?

Ayrıyeten şöyle bir şey de buldum: www.osix.net
  • fredi  (28.11.07 01:17:37) 
cd'lerde olduğu gibi autorun olmaz mı flashdisklerde acaba?


  • kibritsuyu  (28.11.07 08:48:39) 
@fredi, processten gizleyemesem bile dosya adını svchost.exe yaparım ahaha :)

@kibritsuyu, autorun var ama flaş belleğe atmak lazım programı, ayrıca bir inf dosyası hazırlayıp koymak gerek. kısacası flaş diske dokunamıyoruz, zaten dokunmamalıyız da.
  • kimlanbu  (28.11.07 08:55:48) 
peki. BUNU ENGELLEME hakkında da bilgilenme vakti gelmiş anlaşılan.
böyle bir duruma düşmemek için neler yapılabilir?
(bkz: nanik) :)
  • can see  (28.11.07 16:16:53) 
Bu programı yazın ve salın. İki gün sonra da antivirüs programları onu tanımaya başlasın :)

Böyle birşeyin çalışmasını istiyorsanız gizli tutmanızda fayda var.
  • harzem  (28.11.07 17:20:55) 
hocam antivirus falan kar etmez yaz gitsin, salaklar daha bittorrenti silemiyor. yalnız soyle bi sorun var hadi pencere acıldı bunu yer bizimkiler anlamaz ama adamda diyelim 2 gb dosya var bunlar kopyalanırken esek gibi kasar pc'yi bide gosterir kopyalama olayını. o diilde ben bunun silen versiyonunu lab.a koymazsam neyim :)


  • sourlemonade  (28.11.07 20:48:39) 
program yazıp kopyalama işlemi yaptırırsanız windowsun kopyalama ekranı çıkmıyor, o problem değil. ayrıca zaten slayt açık olacağı için performans düşüşü pek farkedilmez.

silen versiyonunu yapmak pek zor değil tek yapmak gereken kopyala yerine sil yazmak. yalnız yaptığım ödevlerin, projemin, yedeği olmayan dosyalarımın başına böyle bir şey gelmesini istemediğimen başkasına da yapmam. gerçi uyuz olduklarım için düşünebilirim :)

xp de yakalamak zor olur ama sanırım vista ota bota izin istediğinden yakalayabilirsiniz.

bitirince kaynak kodlarıyla birlikte yayınlarım. artık 1 hafta sonra mı olur 1 ay sonra mı bilmem :)
  • kimlanbu  (28.11.07 21:33:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.