[]

Çanakkale ve Eceabat hakkında bi dünya soru...

Selamlar;
Buna benzer bi soruyu daha önce de sormuştum, şimdi detaylısını soruyorum.

Yarın Çanakkale'ye gitmeyi planlıyoruz. en erken akşam 5'te orada olabiliriz. Şehitliği, Kabatepe Müzesi'ni falan gezeceğiz.

Şincüüüük,
1- Çanakkale-Eceabat arası motor varmış sanırım. Kaç dk sürüyor, fiyatı nedir?
2- Yarın akşam 5'te orada olacağımız için, Çanakkale merkezde bi pansiyona yerleşip, ertesi gün (perşembe) 1 günde Eceabat yöresini gezmeyi planlıyoruz. Yarın geç varacağımızdan, Çanakkale merkezde pansiyon tutup, merkezi gezelim diyorum. Yoksa Eceabat'ta pansiyon tutmak daha mı mantıklı?
3- Merkezde gezilecek nereler var fazla kaybolmadan?
4- Netten araştırdım ama, kolayca pansiyon buluruz di mi?
5- Yıllar önce geldiğim için pek hatırlamıyorum, nereleri gezelim Eceabat civarlarında?
6- Çanakkale terminalinden nerelere servis var?

Eklemek istediğiniz herhangi bir bilgiye de açığım. Teşekkürler:)

 
1. çanakkale eceabat arası akıntı ve trafik durumuna göre 20 - 25 dk. karşıya yaya olarak da geçebiliyorsunuz. o çok daha ucuz. 1-2 lira. kilitbahir feribotuyla yaya olarak karşıya geçip kilitbahir kalesini ve namazgah tabyasını gezdikten sonra yine çanakkaleye dönmek düşünülebilir.

2. çanakkale merkezde "çimenlik kale" var, askeri müze, orasını MUTLAKA görün. saat beşte kapanmış olacaktır. SAKKIN ihmal etmeyin.

eceabatta bişey yok, akşamları çanakkalenin sahili izmiri aratmaz.

3.merkezde kaybolmanın yolu yok, bkz. wishes in yanıtı

4. pansiyon değil 2 yıldızlı oteller var, bolca var.

5. kilitbahir, namazgah tabyası, seyyid onbaşı, seddülbahir, abide, alçıtepe, kabatepe tanıtım müzesi, anzak koyu, 57. alay şehitliği, kocaçimen tepe. bu sırayla geziniz...

6. servis olayı9nı bilmiyorum, arabasız gezmeyi düşünmüyorsunuz değil mi?

eklemek istediğim: troia'yı görmeseniz de olur. arabanız varsa ve izmir istikametinden gidip geliyorsanız, Assos ve Yeşilyurt köyü derim.
  • anonimyususer  (18.08.10 13:05:02 ~ 13:06:00) 
arabamız yok maalesef. öğrenci adamız :)
dolmuş, otobüs, vapur... artık ne bulursak..

  • black sabahat  (18.08.10 13:14:13) 
o halde karşıyı gezmeyi unutun.


  • anonimyususer  (18.08.10 13:23:30) 
tüh..
peki aklımı kurcalayan şey; 5. soruma verilen cevaplardaki yerlerin hepsine yürüyerek gidebilir miyiz? yakın mıdır? yoksa arada minibüse falan binmek gerekir mi?

  • black sabahat  (18.08.10 13:38:38) 
5. soruya yanıt. hemen hemen hiçbirine yürüyerek gidemezsiniz. hatta bi çoğuna öyle otobüs minibüs bile bulamazsınız.
araba şart.

  • solipsist  (18.08.10 14:25:43) 
hadi ya :/
-uzak bir ihtimal ama- araba kiralasak diyelim.. yollar nasıl? en son hatırladığımda uçurum kenarındaydı gezilecek yerler..

  • black sabahat  (18.08.10 14:45:39) 
yollar gayet müsait, uçurumla yolun alakası yok ama rampalı yollar var o da az, yine de deneyimli bir sürücüye ihtiyaç var.

zati bu sıcaklarda gezilmez oralar.
alternatif gezi, izmirde iseniz: ayvalık, tahta kuşlar etnografya müzesi (anayola 2 km mesafede, ararsanız belki gelip alabilirler) yeşilyurt köyü, assos

istanbulda iseniz: edirne.

bol gezmeler..
  • anonimyususer  (18.08.10 16:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.