[]

Zeppelin nedir ne değildir ?

şimdi bu zeplin dediğimiz araç neden kullanmıyor dünya da çok mu yakıyo? filmlerde dizilerde goruyoruz kullanıyolar falan.

günümüz dünyasında kullanılmamasının teorik ve pratik açıklaması nedir?


 
kullanıyor. ticari amaçla kullanılmıyor sadece. çünkü hem yük taşıma kapasitesi hemde hız olarak helikopterlerden fersah fersah geride kalıyor. ha birde helyum çok ucuz bir materyal sayılmaz.


  • felagund  (17.08.10 22:55:30) 
son yillarda hava gemilerine (airship) olan ilgi artti. zeppelin hava gemisi ureten bir sirket ayni kagit mendil ureten selpak gibi.

ornek olarak amerikan ordusunun yarim milyar dolarlik arastirma projesi verilebilir. icerik olarak genelde helyum kullanilsa da, belirli guvenlik sartlari saglandigi takdirde hidrojen de kullanilabilir. ayrica tasima kapasitesi olarak helikopterin cok gerisinde degildir, hatta en iyi heavy lifter'i uretmek icin airhip/helikopter arasi hibrit bir dizayn bile yapilmistir.
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
  • cench  (17.08.10 23:16:10 ~ 23:19:28) 
hidrojen yanıcı bir gaz olduğundan lindenburg(yazılışından emin değlim) faciasından sonra hava gemilerine olan güven sarsıldı ve piyasadan kalktılar. fakat öncesinde bildiğim kadarıyla atlantik aşırı seferleri bile vardı.
günümüzde hidrojen yerine helyum kullanılıyor fakat hem helyum hidrojenden ağır hem de pahalı. dolayısıyla avantajlı gelmiyor yatırımcılara anladığım kadarıyla.

kaynak: national geographic channel / discovery channel
  • yuto  (18.08.10 00:07:26) 
bi de pratik değil. çok büyük hacimli ama çok az kapasiteli bir alet. hava koşullarından çok kolay etkilenir vs vs.


  • darknum  (18.08.10 00:52:03) 
hitler'in favorisiydi derler zeplin için. hitler ortadan kalkmasaydı herhalde zeplin dolu olurdu ortalık. indiana jones un son macera filminde bir 10 dakka falan zeplinde geçer hatırladıysanız. uçuş da almanyadan bir yereydi ama ülkeler arası bir uçuştu. :)


  • ozdek  (18.08.10 10:56:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.