[]

saf alkol içmek

bi likör tarifini uygulamak için etil alkol lazım oldu, ara tara bulamadım. en son saf alkol buldum. şimdi bu ikisi (yani etil alkol ile saf alkol) aynı şeylermi oluyor. hayır farklı şeyler onlar diyorsanız, teşekkür ederim şimdiden cvp için. ama evet aynı şeyler oluyor diyorsanız, 250gr. saf alkolü ne kadarlık bir meyve suyu ile karıştırıp içmek normaldir sizce? ben bendeki tarife göre yaptım ama çok keskin bir koku var, bir yanlışlıkmı var acaba diye merak ve tırsma içindeyim.




 
senin saf alkol dediğin şeyin metil alkol olma olasılığı çok yüksek. yani içersen kör olursun.

hadi yüksek olmasın; %1 ihtimal bile olsa deneme derim. Sonuçta ne olduğundan emin değilsin.
  • late viper  (17.08.10 20:01:28 ~ 20:03:09) 
benim arkadaşım labtan 5lik bidonlarla çalardı. bizi de eve gelin gençler votka var diye çağırırdı. metil mi etil mi ona bak önce sonra kör olma. ayrıca alkol ne kadar distile edilmiş ona da bak.

bizim tarifi vereyim 4te bir kadar falan alkol, 3te bir kadar su üstüne meyve suyu ve biraz şeker.
  • ayiadam  (17.08.10 20:04:31) 
öncelikle söylenildiği gibi aldığın alkolün metil mi etil mi oldugunu bilmen lazım. saf alkol diye bi kategori yok yani.
etil alkol yani likör yapımında kullanacağın cinste olanını büyük migroslarda bulabilirsin. eczaneden vs alırsan muhtemelen metil alkol alırsın. üzerindeki yazıları oku. etil metil ayrımını yaptığına emin ol.
yaptığın likörün cinsine göre farklı oranlar vardır. internette bir sürü tarif var
ayrıca yine likör çeşidine göre alkol tadı ve kokusu az veya çok olacaktır. eğer taze meyve kullanarak yapıyorsan tariflerde bekleme süresi olur. 3ay 5 ay sonra açarsın içersin. o tarz likörlerde alkol kokusu kendini fazla göstermez.
not: alkolü bi şekilde içtin. metil çıktı zehirleniyosun. dr a giderken tekele ugra al bi ufak votka demlenerek git. şaka değil. metil alkolü etil alkol söker
  • asbe  (17.08.10 21:39:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.