[]

Dış Ticaret Müsteşarlığında çalışmak ve KPSS A ilişkisi

Bir arkadaşım ekolünden geliyor;
Şimdi bizim arkadaş özel sektörün çalışma şartlarından bıkarak devlete geçiş yapmak istiyor, amacı dış ticaret müsteşarlığı. KPSS A ile alıyormuş, ancak bu adamın kafası karışmış KPSS A neleri kapsar, üstüne mülakat yapar mı bu adamlar, çok torpilin döndüğü bir yer midir dış ticaret müsteşarlığı ve tekrardan altını çizmek üzere neleri kapsar bu kpss A, hangi alanlardan sınava girmesi gerekir.

Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürlerimi sunarım efendim.

 
ilk gün ctesi sabahı genel kültür genel yetenek sınavlarına ek olarak yabancı dil, 2. gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam 3 oturuma girecek sınavda. ctesi öğleden sonra eğitim bilimciler için ona gerek yok. 2. gün oturumlarda iktisat, muhasebe, hukuk vs. siyasal bilim soruları soruluyo. bu alanlara çok sıkı hazırlanmak lazım çünkü dtm gibi bi kurum için çok sağlam bi puan almak şart sınavda.
sonrasında dtm sınav duyurusu yapıyo. kpss ye ek olarak kpds de istiyo olmaları lazım ya da kpss yabancı dil neti şu kadar olmalı yazıyodur. eski ilanlara bi bakın. kpss 108 puanı- kpss kılavuzunda hangi alanın bu puana ne kadar etki ettiğini görebilirsin, ingilizcenin de baya etkisi var- ile genelde alım yapıyo, bu puandan şu şu meslekten şu kadar kişi alcaz diyo. başvuranlar arasından kpss puanına göre sıralama yaparak sınava ilk bilmemkaç kişi alınıyo. önce yazılı sınav yapıyolar. yazılı sınavda başarılı olan belli bi sayıda adayı da sözlü sınava alıyolar. mülakatta kurayla soru çektirip o soruları falan soruyolarmış bildiğim kadarıyla onlar da genelde dış ticaretle falan ilgili oluyomuş. ha bi de dış tic. uzman yard. olmak için 30 yaş sınırı vardı yamulmuyosam. memurlar.net gibi sitelerden ilanlarını takip edebilirsiniz. kolay gelsin şimdiden.

  • calaquendi  (17.08.10 10:38:48 ~ 10:43:55) 
yanlış bilgilenme olmasın. kpss 108 puan türünden 85 ve üstü almış olması gerekiyor yani sadece cumartesi sabah sınavına girmesi yeterlidir.
%20 genel yetenek
%20 genel kültür
%60 yabancı dil

sonra kurumun sınavı var burada iktisat hukuk ve uluslararası ilişkiler soruluyor.

bir de mülakat var. burada başka şeyler de devreye giriyor tabi... :)
  • istanbul beyefendisi  (17.08.10 11:10:21) 
yine de torpil kısmına kafayı bu kadar takmayın. sınava çok iyi hazırlanıp torpilsiz dtm ve hazine müstaşarlığı'nı kazanan arkadaşlarım var. ha arada torpille giren oluyodur ama yine de nitelikli insanların da şansı oluyor.


  • calaquendi  (17.08.10 12:16:13) 
Dış Ticaret Müsteşarlığını torpil bakımından dtm ve hazine müsteşarlığıyla kıyaslamamak gerek. Sanırım mesaj alınmıştır.


  • doink  (17.08.10 12:41:56) 
@doink, dtm zaten dış ticaret müsteşarlığı'nın kısaltması. ikisini karşılaştırmayın demek biraz ilginç olmuş??


  • calaquendi  (19.08.10 09:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.