[]

en güzel pink floyd şarkıları

2 yıldır beatles tan başka birşey dinlemiyordum ve geçen gün hafiften sıkılmaya başladım. bu dönemde sürekli pink floyd daha güzel bilmemne diyen densizler oluyordu(sözüm meclisten dışarı:) bende dedim ki madem beatles ile karşılaştırılabilicek bir seviyeye getiriyor bi dinliyim diye. pink floyd fanı bi arkadaşımdan birkaç tavsiye aldım ama kesmedi. neler önerebilirsiniz? bike ve see emily play'i hep çok sevmişimdir mesela. arkadaşımın tavsiyeleri şöyle;

------------
Ynt: pink floyd
Bidıls'ı niye dinlemiyon Şaşırdım:) Bugünleride Gördük

Sevdiklerimden yazım

1."The Piper at the Gates of Dawn" Albümü komple Psychedelic rock, Space rock Tarzı Dinle bu albümü

2."A Saucerful of Secrets" Albümüde Psycdelic Etkileşimli Belki seversin

3.Candy and a Currant Bun

4.Apples and Oranges

5.Paintbox

6.Fearless(Feat. You'll Never Walk Alone(liverpool))

7.Brain Damage(Tavsiye)

8.Young lust

9.The Happiest Days of Our Lives - Another Brick in the Wall Part 2

10.Learning To Fly

11.Wearing The Inside Out

Aslında daha Güzelk Şarkıları vAr ama senin Sevebileceğin Şarkıları yazdım

12."Arnold Layne" Bana Göre en iyi Psychedelic ŞArksı

---------------

hepsini dinlemeye fırsatım olmadı ama dinlediklerimden beatles ın yanına bile yaklaşmazdı o yüzden bi de burdan sorayım dedim. daha spesifik örnekler verebilirmisiniz? albüm isimleri değil de 2-3 parça mesela.

edit: birde şimdi aklıma geldi daha böyle hareketli şarkıları arıyorum. hareketli değil aslında tempolu desem o da değil ama beatles dinleyen anlar böyle mıy mıy mıy olmasın yani. neşeli diyelim.

 
Pink Floyd'u The Beatles ile karşılaştırmayın, çok farklı müzikler yapıyorlar.


  • sourlemonade  (16.08.10 18:58:39) 
@cosmicstring karşılaitıran ben değilim zaten ama beatles ın yerini doldurabilicek(pek sanmıyorum ama) bi grup arıyorum. beatles ile aynı tarzda müzik yapanlar genelde beatles'tan etkilenmiş oluyorlar bu yüzden farklı bi tarzda birilerini dinlersem daha iyi olur gibi. bilmiyorum.


  • cagdassalur  (16.08.10 19:08:30) 
beatles'ın yanına yaklaşmaz çünkü genel itiabariyle farklı müzikler yapıyolar dendiği gibi. yine de beatles'a en yakın, öyle tempolu filan dediğin ve senin de başta en çok beğeneceğini düşündüğüm ilk albüm, the piper at the gates of dawn. ayrıca beatles'ın yerine niye birini koymaya çalışıyorsun ki. yani beatles'ı bitirdim şimdi başka gruba başlıyım gibi bişey yok. ve ayrıca bunun yanında relics'i de sevebilirsin. ve 2-3 parça ismi değil de albüm ismi veriyorum evet farkındayım.


  • tepedeki psychedelic adam  (16.08.10 19:13:59) 
pink floyd şarkı şarkı değil albüm albüm dinlenmelidir (albümlerin konseptleri gereği). ilk saykadelik albümler biraz garip gelebiliyor insana gerçi. direk wish you were here ve dark side of the moon albümlerinden girin. the wall albümünü biliyorsunuzdur zaten söylemeye gerek yok. animals ve meddle da güzeldir aslında.. hmm... siz hepsini dinleyin bence (floydiandan tavsiye almaya çalışırsanız böyle olur)


  • argent dawn  (16.08.10 19:18:56) 
paintbox ve see emily play ayarında jugband blues var bir de.

pink floyd the wall'u izle bir de.
  • :/  (16.08.10 19:44:37) 
argent'ın dediği doğru, pink floyd şarkılar değil albümler olarak dinlenmesi gereken bir grup. her albümün kendine has bir haleti ruhiyesi vardır.
benim aldığım ilk albüm ummagumma double setti ve bu ne biçim müzik lan demiştim yaş 16 filandı. şimdi en beğendiğim albümlerden biridir.
1972-3'e kadar olan dönemi, hele syd ile olanları, başlangıç için bilakis önermem.
çoğu kişi the final cut'ı beğenmez mesela ama bence en baba pf albümlerinden biridir. çünkü kim ne derse desin roger waters olayın kemiğiydi, o inanılmaz lyric'ler, yakıcı nağmeler, david ile filan halledilecek şeyler değil.
wish you were here, the wall, dark side of the moon klasik pf soundu olarak standart zaten.
meddle, relics, animals diğer seçenekler olabilir.
ve kesinlikle the final cut. o saykodelik soundun son pf albümü olarak vardığı ağıt gardı ilginç ve müthiş blues etkisi, müthiş laflar...
ayrıca roger waters'in the pros and cons hitch of hiking ve amused to death albümleri de birer rock şaheseridir...
sonuçta müzik zevki izafi bir durum.
fizy denilen bi zımbırtı var. kulak kabart, hoşuna gideni patlat...
  • agy  (16.08.10 19:51:21 ~ 20:16:55) 
@tepedeki psychedelic adam dediğim gibi son 1-2 senedir beatles'tan başka birşey dinlemedim ve sürekli müzik dinliyordum. uyanık olduğum zamanların %70 i beatles dinleyerek geçiyordu. bu yüzden de beatles hafif sıkmaya başladığı zaman(ki bunun hiçbir zaman olmayacağına gerçekten inanıyordum) içimde kocaman bir boşluk oluştu. şimdi de o boşluğu doldurmaya çalışıyorum işte.


  • cagdassalur  (16.08.10 20:00:16) 
shine on you crazy diamond, wish you were here,hey you bu üç şarkıyı severim umarım sende seversin.


  • killerbee  (16.08.10 21:27:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.